Kılıçdaroğlu’ndan Eren Erdem çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'in tekrar tutuklanması hakkında da konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Eren Erdem çıkışı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
8 Ocak 2019 Salı 14:09

TOKİ işçilerinin aylardır aylık alamadıklarını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hak arıyorlar Meclis’in önündeler. İnsan hakkını aramadığı zaman insanlığını kaybetmiş olur. Ceren Damar Şenol öğrencisi tarafından katledildi. Eşinin yaptığı konuşma Türkiye’nin örnek alması gereken bir konuşmadır. Çankaya Belediyesi Ceren kardeşimizin ismini yaşatacak bir çalışmaya imza atacaktır" dedi

 Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bülent Şık arkadaşımız çıkıyor Türkiye’yi kanser eden ürünleri açıklıyorum diye yargılanıyor. Devletin sırrını açığa çıkardın diye yargılanıyor. Allah akıl fikir versin.

 Eren Erdem FETÖ örgütüne üye olmamakla birlikte yardımla yargılanıyor. Tam bir kumpas. Mahkeme gördü, tahliyesine karar verdi. Ancak gece yeniden tutuklanmasına karar verildi. Eren Erdem niye kaçsın, zaten kaç defa yurt dışına çıkıp geri geldi. Bunun da takipçisi olacağız, sorun sadece Eren Erdem sorunu değil. Osman Kavala 434 gündür hücrede. Benzer şekilde birçok kişi iddianame yok ama içeride.

 Emeklilere benim sitemim var. Bir grup emekli bana ‘durumumuz son derece iyi’ diye telgraf çektiler. Doğruları söyleyenleri dokuz köyden kovarsanız gelenlere mahkum kalırsınız.

 Emekliye ne verdiler? Yüzde 10.9. Eğer bu iktidarı cezalandırmazsanız torununuzun yüzüne bakamayaksınız. Milli gelir artışından bile size pay vermemeye karar verdiler. Emeklinin niye ben bu hale geldim diye düşünmesi lazım.

 Ne oldu da Türkiye bu hale geldi? 16 yıldır Türkiye’yi tek başına yönetiyorlar. Devletin fabrikalarını babalar gibi sattı, istediği belediye başkanını aday gösterip istediğini görevden aldı mı, başbakanı görevden aldı mı evet. Her istediklerini yaptılar da devlet neden bu hale geldi? Bunu yapan düzene ne diyeceğiz, adı ne olacak? Hortumcupiyasa ekonomisi…

 Hortumcu piyasaekonomisi özelliği şudur. Birilerine kaynak aktarmak için bir ekonomi politikası güderseniz bunun adı; hortumcu piyasa ekonomisidir. Hortumcu piyasa ekonomisi nasıl oluşturulur?

 Hortumcu piyasa ekonomisinin önce hukuki alt yapısını oluşturmak zorundasınız. Ne yaptılar 16 yılda 186 kez ihale mevzuatını değiştirdiler kendi adamlarına ihale vermek için. Diyarbakır Mazıdağı’nda en iyi fiyatı verene vermediler Cengiz inşaat’a verdiler. Bakanın cevabı fiyat dışı unsur değerlerine göre en uygunu Cengiz İnşaat.

 Planlamayı yapmayacaksınız, ekonomide planlama olmayacak. Sevgili vatandaşlarım Devlet Planma Enstitüsü çoktan kapandı. Ne için hortumcu piyasa ekonomisi için. 10 yıllık planlama yapıldı mı, plan yok. Anayasa 166’ncı madde planlamadan bahsediyor.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar