için kaldı

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin sözlerine yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini eleştirmesine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin sözlerine yanıt
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
4 Aralık 2018 Salı 13:46

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi. Elin oğlu her türlü önlemi alıp aşağı indirir, biz işçiyi aşağı indirir işçi öldükten sonra tedbir alırız. Daha geçen gün beton blok viyadük çalışması sırasında işçilerin üzerine düştü. 3’üncü Havalimanı’nda çalışan işçilerin yakınları burada. Sizin çaba harcadığınız her saniyeden itibaren yanınızda olduk. Yasalardan kaynaklanan haklarınızı istiyorsunuz. Neden haklarınızı arıyorsunuz diye çıkardılar mahkemeye. Onların haklarına hukuklarına sonuna kadar sahip çıkacağız. 52 işçi hayatını kaybetti. 52 işçinin ölümlerini gizlediler. Onların hakkını bizim dışımızda hiç kimse savunmadı. Biz sadece işçinin hakkını savunmuyoruz. Ezilmesin bu insanlar. Bizim görevimiz halkın çıkarını savunmaktır. Sarayı değil halkı savunuyoruz biz.

Bir Ergenekon furyası vardı, 11 yılda bir fırtına estirdiler, kim konuştuysa darbeci dediler. 3 bin kişi tahkikata uğradı. 7 sanık hayatını kaybetti, 7 kişi kanser oldu. Savcı çıktı ‘Ergenekon’un varlığı ispat edilememiştir’ dedi. Ölenlerin hesabını kim soracak? O aileler o çocuklar ne olacak? Bunların tamamımın iftira olduğu ortaya çıktı. Kendi makam arabasanı savcıya verdi. Çıktı sıkılmadan ben bu davaların savcısıyım dedi. Sarayda oturan savcıyı iyi bilin. Bizim o dönem genel başkanımız çıktı sen o davaların savcısı isen ben de avukatıyım’ dedi.

Enflasyon rakamları

Herkes geçim derdinde eti gramla alan bir noktaya getirdiler milleti. Enflasyon düştü diye havuz medyası bugün başlık atmış ama ben toplumu nasıl kandırmak istediklerini anlatmak istiyorum. İyi de neyin fiyatı düştü, düşüşün yüzde 39’u dizel otomobil fiyatlarındaki düşüş, düşüşün yüzde 21’lik kısmı ise benzinli otomobil oranlarındaki düşüş bunlardaki düşüş nedeniyle enflasyonda biraz düşmüş oluyor. Bizim halkımız he sabah sofrada otomobil mi yiyorlar. Bizim halkımız yediklerinde sofralardaki artış ise devam ediyor. 46 bin adet otomobil satmışlar, vergileri düşürdüler enflasyon düştü, Bizim derdimiz asgari ücretle geçinen borç batağında olan işsiz olan, emeklilikte yaşa takılanlar…

Ya asgari ücret altında da aylık alan var mı? Evet var. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında maaş alıyor

Bahçeli’nin sözlerine yanıt

Hiç kimseyi özel olarak suçlamadım. Muhalefet partilerini eleştirmem. Bugün Bahçeli beni eleştirmiş, partimizi eleştirmiş, onun ağzından şunu söylüyorum. Şimdi okuyacağım sözler sayın Bahçeli’ye ait. 8 Nisan 2014’te şunları söylüyor. “Türklüğü reddeden TC'yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkârcıdan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olmaz… Tekeden süt sağılmaz. Balda tuz bulunmaz. Suda ateş yanmaz. Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz… Her vatan evladı cumhurbaşkanı olabilir ne var ki Recep Tayyip Erdoğan olmaz” Sayın Bahçeli kimin gölgesindesin, ben sana ne söyleyeyim şimdi?”

Devlet Bahçeli ne demişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında Kılıçdaroğlu hakkında, "Almanya'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu ya nereye savrulduğunu bilmiyor ya da tutsak alındığından sesi çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar