için kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifini verdik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifini verdik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
9 Ekim 2018 Salı 14:05

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçldaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şu ifdeler kullanıldı:

"Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifini verdik. İlgili komisyonun olağanüstü toplanmasını istedik. Ak, kara her şey ortaya çıkacak. Emeklilikte yaşa takılanlar yüz binleri buldu. Hangi parti samimiyse göreceksiniz."

10 Ekim mağdurları aramızda. 103 evladımız, güvercinimiz yok oldu. Acıyı vicdanı olan herkes derinden yaşadı. Ailelerin, annelerin, babaların en azından acıyı anmalarına yasak getirilmesi vicdana yakışmaz. Onlara bu insanlığı göstermek hepimizin görevidir.

Siyaset niye vardır, neden siyaset yaparız? Evde, mahallede, sokakta, caddede, parkta huzur olsun diye siyaset yaparız. Siyasetin varlık nedeni daha itibarlı, saygın Türkiye'yi inşa etmektir. Bir memlekette adalet varsa, huzur, barış vardır. Gencecik çocukları eğer hapse atıyorsanız orada adalet yoktur. Avukatı bile niye böyle savunma yapıyorsun diye hapse attılar. Üstelik yasalara aykırı olarak yaptılar. Tam bir zorba devlet. Yaptıkları kanunsuzluğun farkına varıp sabaha karşı serbest bıraktılar.

Hava Harp Okulu öğrencileri her yıl Yalova'da eğitim kampı yapılır. Temmuz ayında. 14 Temmuz'da diyorlar ki çıkacaksınız. Geceyarısı 12'de binin otobüslere gidiyoruz diyorlar. Gerekçe terör saldırısı. Bunlar yargılanıyorlar, müebbet hapse çarptırılıyorlar. Mahkemede diyorlar ki, komutanlar gelsin, biz öğrenciyiz, bir şey yapmadık. Hiçbiri gelmiyor. Ama bu çocuklar müebbete çarptırılıyor. Neden, emri dinledikleri için.

 Defalarca ‘Kemal Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdı’ diye sözleri duyarsınız. Ne zaman canını acıtsam ‘Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdın’ der. Hadi ben batırdım sen 16 yıldır niye düzetmiyorsun."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar