Kılıçdaroğlu: Avrupa'da kullanımı yasak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'da konuştu.

Kılıçdaroğlu: Avrupa'da kullanımı yasak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
7 Nisan 2018 Cumartesi 11:41

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bütün şehit yakınlarımızı Çorum'dan kucaklıyoruz. Bu miting bir parti mitingi değildir. Altını özenle çiziyorum. Bu miting bir Cumhuriyet mitingidir, bir vatan mitingi, bir şeker mitingidir. Her partiden insanın alın terine değer verdiğine inanıyorum.

Milli paramız ne zamandan beri milli bankalarda basıldı? Bizim paramızı yabancı bankalar basıyordu. Merkez Bankası'nı 1930 yılında kurduk kendi paramızı bastık. Milliyetçilik sözle olmaz. Yabancının ürettiğini tüketmek milliyetçilik değildir. Şeker fabrikalarını Cumhuriyet döneminde kurduk. Tavuk satarak, yumurta satarak kurduk. Bugün şeker fabrikaları bizim için çok değerli bir sanayi kolu haline geldi. Şeker fabrikasını kurmayıp da Başbakanlık koltuğuna oturan bir kişi var onu da siz biliyorsunuz.

"SATIŞI DURDURDUM DE TEBRİK EDECEĞİM"

Şeker pancarı üretiminde Türkiye Cumhuriyeti dünya 5.'si. Bunu hazmedemiyorlar. 'Nasıl olur da bu 5.'likten Türkiye'nin ayağını kaydırırız, biz size şeker satarız' diyorlar. 'Şeker fabrikaları satışını durdurdum' de gelip tebrik edeceğim.

"VATANI VATAN YAPAN DAVUL ZURNA ÇALMAK DEĞİLDİR"

Vatanı vatan yapan bir şey daha var; kendi ülkesinde askerlik yapmak. Ankara'daki beylerin çocukları askere gitmeyecek asker edebiyatı şehit edebiyatı yaapcaksın. Vatanı vatan yapan şehidi klarnetle anmak, davul zurna çalmak değildir, acıyı paylaşmaktır.

"NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİLER?"

Türkiye'yi yönetemiyorlar. Yönetmek için koltuk ittifakı kurdular. Biz şeker ittifakı kurduk, vatan ittifakı kurduk. Biz koltuk istemiyoruz alın teri dökenin hakkını vermek istiyoruz. Bu milletin vicdanına sesleniyorum; ya arkadaşlar bu milletten siz bir zarar gördünüz mü? Yol dediniz yol verdiler, saray dediniz saray verdiler. Ne istediniz de vermediler? Niye satıyorsun şeker fabrikalarını? İşçiler çalışıyor burada. Memleketi yönetemiyorlar yakayı tefeciye kaptırdılar. Saman ithal eden yöneticilerden bu memlekete hayır gelmez. 'Bu fabrikalar zarar ediyor' diyorlar. Vallahi de billahi de etmiyor sizi kandırıyorlar. Sana sattırmayacağız bu fabrikaları.

Bizim Tarım Bakanımızı Fransa'da şövalye madalyası aldı, Fransız tarımına yaptığı katkılardan dolayı. Bizim ülkemize katkılarından değil.

"AVRUPA'DA NİŞASTA BAZI ŞEKERİN KULLANILMASI YASAK"

Bütün bu oyunların arkasında ne var? Nişasta bazlı şeker, mısırdan üretilen şeker, şeker pancarından değil Obezite yapar, şeker hastalığına yol açar, kanser gibi hastalıklara sebebiyet verir. Pek çok Avrupa ülkesinde nişasta bazlı şekerin kullanılması yasaktır. Şeker pancarı üretimi kasıtlı olarak engelleniyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar