için kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti kurarken, bir kadın devrimi olarak gördük

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Toplantısı'nda, "Cumhuriyeti kurarken, bir kadın devrimi olarak gördük. Bu ülkenin harcı gözyaşı, acı ile yoğrulmuştur. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emeğiyle kurulmuştur." açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti kurarken, bir kadın devrimi olarak gördük
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
15 Nisan 2018 Pazar 11:22

Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanın öldürülmesinden zevk alınmaz. Bugün hep birlikte oturup düşünmemiz lazım. Bu ülkenin kadınları Kuva-İ Milliye kadınlarıdır. Bu ülkenin kadınları gece gündüz demeden bağımsızlık mücadelesine destek verdi. Ülkenin bağımsızlığı için yemeyen içmeyen bir anne asla unutulamaz." açıklamasında bulundu.

"CUMHURİYETİ KURARKEN BİR KADIN DEVRİMİ OLARAK GÖRDÜK"

Bu ülkenin harcının gözyaşı ve acı ile yoğrulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti kurarken, bir kadın devrimi olarak gördük. Yurttaş olma gücüne kavuştuk kadınların verdiği mücadeleyle. Yeni bir mücadelenin içindeyiz. Çalışıyım mı çalışmayım mı deme lüksümüz yok. Mücadele edeyim mi, etmeyeyim mi deme lüksümüz yok. Sadece CHP'li kadınlar olarak değil, tüm kadınlar olarak yapmalısınız. Hakkarili, Bayburtlu, Muğlalı, Çankırılı kadına da gideceksiniz. Bu ülkenin kuruluşunda sizin acınız, kanınız ve gözyaşınız var. Aynı kararlılıkla 2019'da da yapacağız. Birileri ülkeyi babasının çiftliği gibi görüyor. Bu ülke kimsenin çiftliği değildir. Bu ülkenin harcı gözyaşı, acı ile yoğrulmuştur. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emeğiyle kurulmuştur." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar