için kaldı

Sarıgül: Kemal Bey oylarını yükseltmek istiyorsa beni aday yapmak zorunda

Yazar Nagehan Alçı, Mustafa Sarıgül’ün kendisinin aradığını ve, “Kemal Bey İstanbul’da oylarını yükseltmek istiyorsa beni aday yapmak zorunda” dediğini aktardı.

Sarıgül: Kemal Bey oylarını yükseltmek istiyorsa beni aday yapmak zorunda
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Aralık 2018 Pazartesi 08:17

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yerel seçimlerde CHP’nin Şişli adayı olarak ismi ön plana çıkan adaylardan biri. Habertürk yazarı Nagehan Alçı daha önceki bir yazısında, “Son günlerde CHP'nin Şişli adayının eski il başkanı Cemal Canpolat olduğunu çok kesin bir dille söyleyen birçok CHP'li var. İçlerinden bazıları sözlerine güvendiğim kaynaklar. Ben ekranda 'Eğer CHP adayı Canpolat olursa Sarıgül bağımsız ya da DSP'den bile girse kazanamayabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Sarıgül, Alçıyı aradı

Nagehan Alçı bu yazısı üzerine kendisini Mustafa Sarıgül’ün aradığını ve şu ifadeleri kullandığını aktardı:

“Her gün sahadayım. Bana inanılmaz bir ilgi ve özlem var. Halk Sarıgül'ü istiyor. Şişli Sarıgül diye inliyor. Kemal Bey İstanbul'un oylarını yükseltmek istiyorsa beni aday yapmak zorunda. 2014'te İstanbul'a uygun gördüğü bir ismi, üstelik şimdi bu kadar da teveccüh varken Şişli'ye aday yapmamasını bu halka anlatamaz."

Alçı, "Peki ya yapmazsa? B seçeneği ne? DSP'den aday olur musunuz ya da bağımsız girer misiniz?" sorusuna Sarıgül'ün yanıtının "Tek bir seçenek var, o da CHP adaylığı. İstanbul'da büyükşehir dahil, benden başka öne çıkan, sivrilen, halkın tanıdığı, bildiği tek bir aday yok. Parti kazanmayı hedefliyorsa ben ortalamayı yukarı çekerim. Ekrem Bey'in de beni istemesi lazım" olduğunu belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

yalçın En beğenilen yorum
hep aynı i,nsanları görmekten bıktık be arkadaş...