Kılıçdaroğlu, Erdoğan-Akşener tartışmasına değindi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında devam eden tartışmalara değindi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybedeceğini bildiği için tehditle ayakta durmak istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan-Akşener tartışmasına değindi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
11 Mart 2019 Pazartesi 10:26

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli’deki mitinginde “ Cumhurbaşkanının terörist dediği halk nasılsınız?” ifadelerini kullanmış bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ben hiç halkıma terörist der miyim? Yöneticilerine söyledim” yanıtını vermişti

 Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamada ‘mahkemede hesaplaşacağını’ belirterek “Kaçacak deliği yok” dedi. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ suç duyurusunda bulundu.

 Akşener ise sosyal medya hesabından, “Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Hak söze uydum diye, tehdit mi ediyorsun Erdoğan? Ben 28 Şubat'ın tanklı-tüfekli paşalarından korkmamışım da, zamanında onlardan korkanlardan şimdi niye korkayım? Hodri meydan!” açıklamasını yaptı

“Yargıçlık görevini üstleniyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında ki tartışmaya da girdi. Kılıçdaroğlu verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan yargıçlık görevini üstleniyor. Büyük ihtimalle kararın hangi tarihte açıklanacağı ve hangi yargıcın bu kararı vereceğine ilişkin talimat verilmiştir. Bu talimatın gereğini Adalet Bakanlığı yerine getirecektir. Ama bu bir yargılama değil, haksız bir infazdır aslında. Tek adamın, otoritenin ve bir diktatörün verdiği talimatla yargının Erdoğan’ın talimatlarını mahkeme kararına dönüştürmesi... Eğer o hâkim bir mahkûmiyet kararı verirse, o hâkim değildir, yargıç değildir. Yalnızca siyasi otoritenin verdiği kararı mahkeme kararına dönüştüren bir kişidir. O kişilerde bağımsız bir irade yoktur, onlar yalnızca piyondur.

“Nasıl infaz edilecek?”

Demokratik olmayan ülkelerde, baskıcı yönetimlerde, tek adamın karar verici olduğu ülkede şaşırmamak lazım. Meral Hanım, bir siyasal partinin genel başkanı olduğu için toplumun daha fazla gördüğü bir insan ve dolayısıyla ona yönelik olarak beyefendinin verdiği mahkûmiyet kararı bakalım nasıl infaz edilecek?

“Kaybedeceği için tehdit ediyor”

Erdoğan kaybedeceğini bildiği için tehditle ayakta durmak istiyor. Gerçeklerin kamuoyundan saklanmasını istiyor. Öyle bir açmaz içinde. Yerel seçimlerde kaybedeceğini görüyor. Alanlara girdiğinde, vatandaşlara hitap ettiğinde, beklediği olumlu havayı göremiyor.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar