için kaldı

Kaşıkçı cinayeti nasıl işlendi?

Yazar Nagehan Alçı, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı’nını nasıl öldürüldüğünü yazdı.

Kaşıkçı cinayeti nasıl işlendi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
12 Kasım 2018 Pazartesi 09:54

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim tarihinde İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha çıkmamıştı. Suudi Arabistan günler sonra Kaşıkçı’nın çıkan arbedede öldüğünü itiraf etmişti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında bir yazı kalem aldı.

Alçı’nın yazısı şöyle:

“Bugün sizinle Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili epey bir süredir izini sürdüğüm ve güvendiğim birkaç çapraz kaynaktan teyit ettirdiğim çok ilginç bilgileri paylaşacağım.

Kaşıkçı’nın ölümünün üzerinden 1.5 aya yakın süre geçti fakat hâlâ cinayet esrarını koruyor. Suudi gazetecinin bir boğuşma sonucu öldüğü üzerine birçok haber yapıldı ancak benim elimdeki bilgi bu iddiayı doğrulamıyor.

Önce uyutup sonra öldürmüşler

Kaşıkçı boğulmuyor, bir arbede de yaşanmıyor. Açıkçası herhangi bir tartışma ya da kavga da yok. Ulaştığım bilgilere göre talihsiz adamı ilaçla uyuşturuyorlar ve bilinci kapalıyken öldürüyorlar. Sonra da kimyasallarla su haline getiriyor ve kullandıkları maddeleri dağıtıp yok ediyorlar.

Suudi Arabistan, İstanbul Başkonsolosluğu'nu kapatacak ve yeni yer talep edecekmiş. Ancak bunu şimdilik resmi olarak yalanlıyorlar. İşin soğumasını bekliyorlar. Bir süre sonra personeli de tamamen işten çıkarıp, artık Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile özdeşleşen yerden ayrılmayı planlıyorlarmış.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar