Kartal Belediye Başkanı Öz suskunluğunu bozdu

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal’da çöken bina sonrası yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Kartal Belediye Başkanı Öz suskunluğunu bozdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
13 Şubat 2019 Çarşamba 11:54

Kartal’da çöken binada 21 kişi hayatını kaybetmişti. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Posta gazetesine konuştu

Altınok Öz’ün açıklamaları şöyle:

“Aday olan arkadaş başkan yardımcımdı. Dilerim kazanır. Başkan yardımcısısın aday olmasından rahatsız olmadım. İki dönem aday olacağımı söylemiştim. 3. dönem için müracaat etmeyeceğimi, eğer partinin bana ihtiyacı olursa devam edeceğimi belirtmiştim. CHP İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı “Aday ol, elimizi rahatlat” dedi. Ve öyle devam ettik. Eğer planlarını fark etseydim aday olmazdım.

“Kartal’da bir markayım”

Ben başkanlık sevdasında değilim. Bu şartlarda hazırlığımı yapardım. Kartal’da bir markayım. Herhangi bir partiden rahatlıkla seçimi de alırdım. Ama benim hedefim CHP.

Yeni CHP değil, yeniden CHP. Koltuklar geçici, önemli olan parti. CHP ye, Atatürk’e, laikliğe, demokrasiye gönül veren, iyi bir CHP’yle Türkiye’nin düze çıkacağına inanan bir sürü insan gönüllü veya gönülsüz CHP ye destek veriyor. Bu kitleyi harekete geçirecek bir CHP’ye ihtiyaç var.”

“Ölçüm yaparken terk etmemizi istediler”

Öz, çöken binanın olduğu yere gitmemesi ve konuyla ilgilenmemesine dair eleştirilerle ilgili, “Yandaki binanın kaymasını ölçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kadastro Müdürlüğü’nün bir ekibi vardı. Ekip kiralık olduğu için bizden yardım istediler. Bizim cihazlarımız modern olduğu için gittik. Ekibimiz ölçüm yaparken orayı terk etmemizi istediler. Biz de terk ettik. 3 saat sonra yine bize ihtiyaçları oldu, çağırdılar. Benim orada olmamdan çok rahatsız oldular. Ama yine de orada oldum” dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar