için kaldı

Bakan Soylu’dan İmamoğlu’na: Karadeniz evladı başkanlık için PKK'ya yamanmaz

İstanbul’da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu hakkında, “Karadeniz evladı bir belediye başkanlığı için PKK'ya yamanmaz, PKK'nın celladı olur" dedi

Bakan Soylu’dan İmamoğlu’na: Karadeniz evladı başkanlık için PKK'ya yamanmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Mart 2019 Cumartesi 14:06

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir etkinlikte konuştu. On yıllardan beri Türkiye’de büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden Soylu, “Şu nesil darbe, başbakan idamı, değerlere saldırı ve kutsallarımıza saldırılar gördü. Bu nesil yüzde 8 binlik faizler, doktorun yüzünün 5 dakika görülmesinin mucize olduğu bir Türkiye gördü. Bu ülke defalarca Amerika'nın, Avrupa'nın parmak sallamasını, bizi küçük ve hakir görmelerini gördü." diye konuştu.

“Bu ülkeye yapmadıkları kalmadı”

Önümüzdeki seçimin önemine değinen Soylu, "Geçtiğimiz 7 yılda anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdiler. Gezi olaylarından 17-25 olaylarına, 6-7 Ekim'den, 15 Temmuz'da Pensilvanya'daki şarlatanın Türkiye'de gerçekleştirmek istediği darbeye kadar, Irak'ın kuzeyinde bir devlet kurmak isteğine kadar, Afrin'i bir terör merkezi yapana kadar, bu ülkeye yapmadıkları kalmadı. En son milletimizle aramızı açmak için döviz saldırıları, döviz operasyonlarıyla birlikte 'Acaba zayıflatabilir miyiz?' diye hamle ortaya koymaya çalıştılar. Büyük ve güçlü Türkiye istemiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Karadeniz evladı PKK'ya yamanmaz”

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin sözlerine değinen Bakan Soylu, “Ben Karadeniz evladıyım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İmamoğlu çıkıyor diyor ki; şöyle şuralıyım, buralıyım diye. Bana o lazım değil. Adam laf söyledi, suratında meymenet olmayan bir adam. 'Kürdistan'da biz kazanacağız. Batıda AKP ve MHP'ye kaybettireceğiz' dedi. Bir tek söz duydunuz mu siz İmamoğlu'ndan, Ankara'daki Mansur Yavaş'tan? Bu hükümetin bana verdiği görev şudur, olaylar olmadan tedbire karşı koruyabilmek. Karadeniz evladı bir belediye başkanlığı için PKK'ya yamanmaz, PKK'nın celladı olur” açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar