Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil diye bir meselemiz kalmayacak

Fırat’ın doğusuna olası hazırlık konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör koridorunu paramparça edeceğiz. Kandil diye bir meselemiz kalmayacak” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil diye bir meselemiz kalmayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
26 Temmuz 2019 Cuma 12:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyon hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan terör koridorunu paramparça edeceklerini söyledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Şu ana kadar bunu başarıyla yürüttük. Avrupa, ABD ambargoları bizi bu sorunu çözmekten alıkoyamayacaktır. Ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız.

Bir yerlerden izin almamıza gerek yok. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemizi biliriz. Kabadayılık yapan ya toprağın altına girecek, ya zillete teslim olacak. Aklıselim sahibi herkese sesleniyorum; gelin bu PYD denilen örgütü tasfiye edelim. Türkiye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizden 330 bini Suriye'ye geri döndüler. Kapasite doldu. Daha fazla kardeşimizin dönmesi için Münbiç ve Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Bizim buna acil ihtiyacımız var. Hiçbir ülke nüfusunun yüzde 5'i kadar mülteciye evsahipliği yapmamıştı, yapmaz. Türkiye bu fedakarlığı sergileyerek insanlığın ahlakını kurtardı. Bizim lafa değil, parasal destekleri verin. Batı bu. Biz batı değiliz, farklıyız.

Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar