için kaldı

Kılıçdaroğlu'na idam çağrısı yapan Akit TV muhabirine soruşturma

Ankara Ulucanlar Cezaevin’de yaptığı yayın sırasında “Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor” diyen Akit TV muhabiri hakkında tehdit suçundan soruşturma başlatıldı.

Kılıçdaroğlu'na idam çağrısı yapan Akit TV muhabirine soruşturma
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
20 Mart 2019 Çarşamba 09:29

Ankara Ulucanlar Cezaevin’de Akit TV muhabiri Mehmet Özmen bir canlı yayın gerçekleştirdi. Muhabir canlı yayın sırasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türk kamuoyu, PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne de yandaşlık yapan, kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını, idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum. Bu bizim fikrimiz tabii ki, taktir yine kamuoyunun. Sonuçta PKK törer örgütüne, Fethullahçı terör örgütüne kol kanat geren, bu topraklara ihanet eden her bir vatandaşın işte bu darağacında idam edilmesi gereken isimler bugün bile. Ama maalesef 2004 tarihinde idam Türkiye'de kaldır”

Soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada "19.03.2019 tarihinde bazı basın yayın organlarında  yer alan Akit TV adlı televizyon kanalı muhabirinin; "Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor" şeklindeki sözleri üzerine, hakkında TCK 106/1 maddesi uyarınca tehdit suçundan soruşturma başlatıldı" ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar