‘Kaldırım nerede?’ kampanyası geri dönüyor

2013 yılında Sokak Bizim Derneği tarafından başlatılan ‘Kaldırım nerede?’ kampanyası geri dönüyor.

‘Kaldırım nerede?’ kampanyası geri dönüyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
16 Ocak 2018 Salı 11:43

Sokak Bizim Derneği, 2013 yılında ‘Kaldırım nerede?’ kampanyasını başlatmıştı.

Kampanyanın ardından, vatandaşlar kaldırımda yürürken karşılaştıkları sorunları, üzerinde kaldırım standartlarına ilişkin bir cetvel bulunan "kaldırımölçer" bandı ile işaretlemiş daha sonra fotoğrafını çekerek #kaldırımnerede etiketiyle sosyal medyada paylaşmışlardı.

Kampanyanın yeni versiyonunda, paylaşılan sorunları toplu halde gösterecek, haritalayacak ve kategorize edecek bir ara yüz geliştirildi.

Web siteleri olan kaldirimnerede.org şu şekilde çalışıyor:

“Kentliler, kaldırımlarla ilgili günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunların yine fotoğrafını çekecek, bu fotoğrafları detaylı konum bilgisini açarak #kaldırımnerede etiketiyle Twitter üzerinden paylaşacaklar.

Bu kez paylaşımlar hazırlanan yazılım sayesinde kaldirimnerede.org sitesindeki online haritaya işlenecek. Daha önceki kampanyada tespit ettiğimiz temel sorunları beş kategoride sınıflandırdık.

Bu kategoriler; dar, yüksek veya bozuk durumdaki standart dışı kaldırımlar, motorlu araçların yasadışı park etmesi ile oluşan araç işgali, dükkanların kaldırıma taşması gibi geçici işgaller veya trafo, telefon, çöp kutusu gibi kalıcı işgaller ve kaldırımın hiç olmaması gibi temel sorunları tarif etmekte. Kategorilerin farklı renklerde etiketlenmesi ve paylaşımların haritada konumları ile gösterilmesi"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar