Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da yıkılan binalar var. Depremde hayatını kaybeden kişiler olduğu açıklandı

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem
Son Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi 14:49
6 Şubat 2023 Pazartesi 07:43

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır'da deprem sonrası yıkılan bir bina görüntülendi.

Saat 04.26 ve 04.36 olmak üzere Gaziantep'te 6.4 ile 6.5 büyüklüğünde artçı depremler yaşandı.

Şu an için İç Anadolu'nun birçok bölgesi kar yağışının esareti altında.

DEPREM 10 İLDE YIKIMA NEDEN OLDU
Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'de yıkıma neden oldu. 

ERDOĞAN: 912 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.

CAN KAYIPLARI SON DURUM
AFAD, 76 vatandaş hayatını kaybettiğini 440 vatandaşın yaralı olduğunu açıkladı.

'ÖNEMLİ BİR YIKIM OLABİLİR'

CNN Türk canlı yayınına bağlanan deprem uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, ''7.4 büyüklüğünde deprem gerçekten büyük bir deprem. Burası kritik yerlerden bir tanesi. Hatay'dan geçen Ölüdeniz fayı var ve Doğu Anadolu fayının birleştiği yerde. Önemli bir yıkım olabilir.'' ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. 4. seviye alarm ortaya koyduk. Uluslararası yardım kuruluşlarından da yardım istenilen bir seviyedir bu. Şuana kadar 6'nın üzerinde 6 artçı deprem meydana geldi, en büyüğü 6,6. Yıkım ve can kaybı konusunda net bir şey henüz söyleyemeyiz.""ifadelerini kullandı.

DEPREM SONRASI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

CAN KAYIPLARI VAR

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Depremde şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı" açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar