Kaftancıoğlu’nun istifasını Kılıçdaroğlu mu istedi?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa etmiş ve bu istifayı daha sonra geri çekmişti. İstifayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediği iddia edildi.

Kaftancıoğlu’nun istifasını Kılıçdaroğlu mu istedi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
30 Ocak 2019 Çarşamba 08:36

CHP’nin Parti Meclisi pazar günü toplanmış ve bazı yerlerin adayları belirlenmişti. Toplantı sırasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa etmiş bu istifayı daha sonra geri çekmişti. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kaftacıoğlu’nun istifasını, KIlıçdaroğlu’nun istediği öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısında 27 Ocak'ta yapılan ve parti içinde tartışmalara neden olan PM toplantısı devam ederken İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya üzerinden istifa ettiğini duyurmasıyla başlayan tartışma üzerine kurmaylarına talimat verdiği ileri sürüldü. İddiaya göre Kılıçdaroğlu, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya Kaftancıoğlu'nu görevden alma talimatı verirken, "Ya sen görevden al ya da istifa etsin" dediği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun söz konusu talimatı üzerine Kaftancıoğlu'nun bugün Genel Merkez'e gelerek bir görüşme yapacağı da iddia ediliyor.

Son temaslar

CHP ile İYİ Parti'nin işbirliği kapsamının belirlenmesine karşın Ankara ilçeleri konusunda bu hafta içinde son bir görüşme trafiğinin yürütüleceği belirtiliyor. Bu kapsamda her iki partinin genel merkezler tarafından yetkilendirilen örgütler yetkilendirildi. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ile İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk'ün bir araya gelerek Ankara ilçelerini ele aldı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar