Kadir Topbaş, son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybeden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da törene katıldı.

Kadir Topbaş, son yolculuğuna uğurlandı
Son Güncelleme: 14 Şubat 2021 Pazar 14:26
14 Şubat 2021 Pazar 14:22

Topbaş için İBB önünde de cenaze töreni düzenlendi. İBB'de düzenlenen tören ardından Kadir Topbaş´ın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. Topbaş'ın öğle vakti kılınan cenaze namazına cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce şu anda musallada bulunana değerli kardeşimiz Kadir Topbaş bey ile bizim yol arkadaşlığımız hemen şuracıkta, Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladı. İmam Hatip okuluna girdiğimizde, Kadir Abimiz benim 4-5 sınıf önümdeydi, aynı zamanda oranın kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü. Beyoğlu Belediye Başkanlığı, İstanbul Belediye Başkanlığı ve bu süreç içinde devam eden yol arkadaşlığımız böyle geldi. Rabbimden geldik, Rabbimiz'e döneceğiz, bundan kaçış yok. Şu anda hizmetinde bulunduğu İstanbulumuzda Fatih Caminin musallasından Hakk'a uğurluyoruz. Fatih Cami'nin haziresine defnedeceğiz. Orada da çok değerli arkadaşları olacak.

Büyük bir musibetle karşı karşıyayız. Birçok yol arkadaşlarımız bizden ayrıldı. Büyük bir mücadele veriliyor. Hasta yatağında medet bekleyenler var. Rabbim onlara da yardımını göndersin" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar