Kadir Mısıroğlu vefat etti

Bir süredir Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde tedavi gören yazar Kadir Mısıroğlu, 86 yaşında vefat etti.

Kadir Mısıroğlu vefat etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
6 Mayıs 2019 Pazartesi 08:12

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu, 86 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde tedavi gören Mısıroğlu, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Vefat eden ünlü tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'nun cenazesi ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Hastanede açıklama yapan Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı Genel Sekreteri Ali İhsan Bahadır, "Üstadımız bir saat önce çoklu organ yetmezliğinden Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi ikindi namazına müteakip Çamlıca Camisi'nde kılınacaktır. Sevenlerine ve dostlarımıza duyurulur. İkindi namazına sevenlerini bekliyoruz. Vakfımızın Üsküdar'daki Nasuh Mehmet Efendi Camisi'nin haziresine defnedilecek" dedi.

Bu arada, Mısıroğlu'nun vefat haberini alan yakınları ve dostları hastaneye gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısıroğlu'nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

KALIN: Allah’tan rahmet diliyorum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kadir Mısıroğlu'nun vefat haberinin ardından Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı. Kalın, "Dâr-ı bekâya irtihal eyleyen Kadir Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bazı fikirleri büyük tartışmalara yol açmakla birlikte Türkiye’nin yetiştirdiği önemli tarihçi ve yazarlardan olan Kadir Mısıroğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Otuz yılı aşkın süredir tanıdığım Kadir Mısıroğlu’na rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar