Albayrak'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kadınlar günü nedeniyle yaptığı konuşmada, her alanda kadınların daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.

Albayrak'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Mart 2019 Cuma 12:11

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Borsa İstanbul işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Kadın Erkek Eşitliği' için düzenlenen törende konuştu.

Kadınların enerji veren bir ruhu olduğunu belirten Bakan Albayrak, “Bakanlıkta hep erkek var hiç kadın yok, biz bu organizasyonlar farkındalık oluşturmak için düzenlemiştik. Türkiye'nin cinsiyetle ayrımcılık noktasında ciddi yol katettiğimizi görmemize vesile oldu. Türkiye'de cesur, özgüvenli ve girişimci kadınlar engel tanımadan üretime katılıyor ve katma değer üretiyor. Kadınlarımız üretime katılıyorlar, katma değer üretiyorlar. Anadolu'nun dört bir yanında aynı güce şahit oluyoruz. Ülkemizin bir ucundan diğer ucuna yaptığımız ziyaretlerde gençlerimiz ve kadınlarımızla oturup istişare ediyorum. Tüm bu temaslarda müthiş bir enerji oluyor. Her alanda kadınlar daha fazla yer almalı.” ifadelerini kullandı

“Seçme seçilme konusunda dünyadaki ilk ülkelerden oldu”

Gittiği bir yerde hanımların maliyecilerin soramadığı soruları soruduğunu söyleyen Albayrak, “Meseleye ne kadar vakıf olduklarına şaşırdık. Gelecek nesillere ancak yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla erkeğiyle hep beraber omuz omuza vererek ulaşabiliriz. Türkiye bu dönemlerden geçti. Kadınlara yönelik ayrımcılığı yaşadık, kadının kadına yaptığı ayrımcılığı yaşadık. Türkiye cinsiyet ayrımcılığı ile mücadelede güçlü bir noktaya sahip. Seçme seçilme konusunda dünyadaki ilk ülkelerden oldu” açıklamasını yaptı

Albayrak konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Kadınlarımızın bugüne kadar olduğu gibi yeni ufuklar açması çok önemli. Biz kadınlarımıza güveniyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerle annelerim, kıymetli eşim, kızım ve Türkiye'deki kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar