için kaldı

İbrahim Kalın: ABD oyalama taktiğinden vazgeçmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan kabine sona erdi. Sözcü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

İbrahim Kalın: ABD oyalama taktiğinden vazgeçmeli
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
3 Ekim 2018 Çarşamba 18:28

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "100 Günlük Eylem Planı biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın lansmanı ile bu projeler kamuoyu ile paylaşılmıştı bunların ne aşamada olduğu ile ilgili Başkan Yardımcısı Fuat beyin bir sunumu oldu.Projelerin takvime uygun bir şekilde hayata geçirildiği gözlemlendi. Programın gerisinde kalan projelerle ilgili de gerekli tespit ve tedbirler de etraflı bir şekilde ele alındı. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi sayın Cumhurbaşkanımız bu projeleri kendisi de yakından takip ediyor. Şu anda açıklanan takvim ve alınan mesafe itibarıyla tablonun memnuniyet verici olduğunu ifade edebiliriz. Kalan 50 gün içerisinde de bu takip devam edecek. Bu çerçevede Millet Bahçeleri, Millet Kıraathaneleri, Üçüncü Havalimanı, Kanal İstanbul gibi özellikle büyük çaplı projelerin de planlandığı şekilde uygulanmaya devam ettiğini ifade etti arkadaşlarımız." açıklamasında bulundu.

"3. Havalimanı'nın takviminde değişiklik söz konusu değil"

3. Havalimanının açılışıyla ilgili konuşan Kalın, "Özellikle Üçüncü Havalimanı ile ilgili çalışmaların yüzde 97 oranında tamamlandığını ifade edebiliriz. Planlandığı ve kamuoyuna duyurulduğu şekilde de 29 Ekim günü inşallah Üçüncü Havalimanı'na intikal olacak ve orada artık yeni havalimanından ulusal ve uluslararası uçuşlar başlamış olacak. Dolayısıyla oradaki takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değil." dedi.

"FETÖ terör örgütüne karşı mücadelemiz yoğun şekilde devam ediyor"

Sözcü Kalın, "İlgili birimlerimizin İçişleri Bakanlığımızın, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığımızın güvenlik durumu ile ilgili sunumları oldu. Hem iç hem de dış güvenliği ele alan bu sunumlarda Türkiye'nin ulusal çıkarlarını tehdit teşkil eden bütün terör unsurlarına karşı terör yapılanmalarına karşı alınan tedbirler detaylı bir şekilde değerlendirildi. Özellikle son dönemde PKK gibi DEAŞ, KPC gibi PYD/YPG gibi terör örgütlerine karşı son derece etkin bir mücadele verdiğimizi biliyorsunuz. Hem Türkiye topraklarında hem de sınır ötesinde. Aynı şekilde FETÖ terör örgütüne karşı da faaliyetlerimiz mücadelemiz yoğun bir şekilde bütün dünya sathında devam ediyor. Buradan herhangi bir geri adım atılması söz konusu değil. Genel asayiş ile ilgili olarak da uyuşturucu ile mücadele, organize suçlar, gasp, hırsızlık gibi adi suçlarla ilgili de güvenlik birimlerimiz hakikatten son dönemde son derece başarılı bir performans sergiliyorlar. Bununla ilgili detaylar da Kabine Toplantısı'nda ele alındı." dedi

"ABD Münbiç konusunda oyalama taktiğinden vazgeçmeli"

Münbiç ve İdlib konusundan açıklamalarda bulunan Kalın: Yol haritası hazırlandığına 90 günlük bir takvim hazırlanmıştı. Her düzeyde Amerikalı mevkidaşlarımıza söylediğimiz oyalama taktiğini bir kenara bırakılması. Eğitimcilerin ve sahadakilerin ergitilmesi. Ortak devriye tamamlanmış olması gerekiyordu. Bir tarih veremiyoruz. Normalde çok önce tamamlanmış olması gerekiyordu. Ortak devriye yapacağız Münbiçlilerin kendi şehirlerine bir an önce dönmesi hedefler bunlardır. Bizim beklentimiz bu konuyu her gün konuşuyorlar. Oyalama taktiği büyüyen  bir sorun olmaya başladı. Yol haritasının bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. (Fırat'ın doğusu) Amerikan devletimin yani bir politika ile Suriye'de kalmak istediğini biz biliyoruz. Bunun bu gerekçe ile yapılması halinde bölgedeki gerginliği nasıl tırmandıracağını da biz biliyoruz. DEAŞ gibi örgütlerin tamamen temizlenmesi için üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. 

"EYT kabinede konuşulmadı"

İbrahim Kalın, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme bugün kabinenin gündemine gelmedi." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar