Joe Biden: Twitter dünyaya yalan saçıyor

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a dünyanın dört bir yanına yalanlar saçan bir sosyal medya platformu satın aldığını söyledi.

Joe Biden: Twitter dünyaya yalan saçıyor
Son Güncelleme: 5 Kasım 2022 Cumartesi 13:22
5 Kasım 2022 Cumartesi 13:21

ABD Başkanı Joe Biden, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'a ilişkin açıklama yaptı. Biden, başta Twitter olmak üzere, sosyal medya platformlarının “yalan haber, nefret söylemi ve yanlış bilgi” yaydığını belirtti.

Joe Biden, 29 Nisan’da yaptığı açıklamada, Dezenformasyon Yönetim Kurulu (DYK)” kurulacağını ve DYK’nın Amerika içerisindeki her türlü yayını “bilgi kirliliği” açısından denetleyeceğini duyurmuştu.

"AMERİKA'DA EDİTÖR KALMADI"

Biden bir bağış etkinliğinde şunları söyledi:

Ve şimdi hepimiz ne için endişeleniyoruz: Elon Musk gidip dünyanın dört bir yanına yalanlar yayan bir şirket satın alıyor... Amerika'da artık editör yok. Editör yok. Çocukların neyin tehlikede olduğunu anlamalarını nasıl bekleyebiliriz?

TEHLİKE DİĞER SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINI DA KAPSIYOR

Beyaz Saray Basın sözcüsü Karine Jean-Pierre "Bu inanç Twitter'a, Facebook'a ve kullanıcıların dezenformasyona maruz kalabildiği diğer sosyal medya platformlarına kadar uzanıyor"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar