İsveç'ten Wikileaks kurucusu hakkında karar

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange hakkında İsveç'te yeniden açılan tecavüz soruşturulması kapatıldı.

İsveç'ten Wikileaks kurucusu hakkında karar
Son Güncelleme: 19 Kasım 2019 Salı 17:20
19 Kasım 2019 Salı 17:14

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Ekvador'un verdiği sığınma hakkını geri çekmesinin ardından ülkenin Londra'daki elçiliğinde gözaltına alınmış ve tutuklu yargılanmıştı.


ABD'ye iade talebiyle İngiltere'de yargılanan Assange hakkında İsveç'teki tecavüz soruşturması da yeniden açılmıştı. İsveç mahkemesi Assange hakkında yeniden açılan tecavüz soruşturmasının kapatıldığını açıkladı.

Julian Assange kimdir?

Julian Assange, onunla birlikte çalışanlar tarafından bilgisayar kodlarını kırmada üstün yeteneğinin yanı sıra "etkileyici, azimli ve çok zeki bir kişi" olarak tanımlanıyor.

Assange, 2006'da gizli bilgi ve fotoğrafları yayımlayan WikiLeaks'i kurdu, 2010'da ABD askerlerinin Irak'ta bir helikopterden ateş açarak 18 sivili öldürdüklerini gösteren görüntülerle dünya çapında manşete çıktı.

Ancak aynı yıl içinde İsveçli savcıların, cinsel saldırı iddialarına ilişkin hakkında uluslararası yakalama kararı çıkartmasının ardından İngiltere'de gözaltına alındı.

İsveçli yetkililer, onu konuşma yapmak için Stockholm'de bulunduğu sırada bir kadına tecavüz ve diğerine cinsel taciz iddiaları nedeniyle sorgulamak istediklerini söyledi. Assange her iki yakınlaşmanın da kadınların rızaları dahilinde olduğunu söylüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar