için kaldı

İstihbarat şefinden 'Osman Kavala' iddiası

Sabah gazetesi İstihbarat Şefi Nazif Karaman, iş adamı Osman Kavala'nın Metin Topuz'la aynı soruşturmadan gözaltına alındığını öne sürdü.

İstihbarat şefinden 'Osman Kavala' iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
24 Ekim 2017 Salı 09:54

Sabah gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek ve İstihbarat Şefi Nazif Karaman, A Haber'de iş adamı Osman Kavala'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstihbarat Şefi Karaman, "Geçtiğimiz hafta İstanbul'da gözaltına alınan Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala'nın FETÖ'cülerle irtibatlı ABD Başkonsolosluk çalışanı Metin Topuz'la aynı soruşturmadan gözaltına alındı" dedi.

Odatv'nin aktardığına göre, Karaman’ın haberinde şu iddialar yer aldı:

“Hem Kavala'ya hem de Metin Topuz'a 'Anayasal Düzeni Cebir ve Şiddet Kullanarak Değiştirmeye Teşebbüs Etmek' ve 'Cebir Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs' suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.


Metin Topuz'un tutuklandığı, Kavala'nın ise gözaltına alındığı soruşturma kapsamında Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Şaban Kardaş ile MİT TIR'ları kumpasında ABD Büyükelçiliği irtibatları belirlenen FETÖ imamları Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük'ün de şüpheli olduğu ortaya çıktı.


Öğretmen olan sivil imam Bayram Andaç'ın ABD Büyükelçiliği'ni 20 Ocak'ta arayıp 48 saniye, yine aynı gün 46 saniye, aynı akşam ABD İstanbul Konsolosluğu'nu arayarak 36 saniye görüştüğü saptandı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanı sivil imam Muharrem Gözüküçük'ün ise ABD elçiliğini 2 kez arayıp 155 saniye ve 33 saniye konuştuğu saptanmıştı.”

NE OLMUŞTU?


Metin Topuz, 17-25 Aralık kumpasını gerçekleştiren polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz ile yoğun irtibatı tespit edilince tutuklanmıştı. Aynı zamanda ABD ile FETÖ arasındaki koordinasyonu da sağlayan Topuz'un, darbe girişimlerinde örgüt mensuplarıyla yoğun telefon görüşmesi gerçekleştirdiği anlaşılmıştı.


Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, İletişim Yayınları'nın sahibi olan işadamı Osman Kavala ise, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Osman Kavala'nın gözaltına alınmasının ardından eşi Ayşe Buğra Kavala “Kanaatimiz Osman Kavala hakkında bir yanlış anlamanın olduğu yönündedir. Kaldı ki, soruşturma ve yargı makamlarının bu hatayı süratle düzelteceğine inanıyoruz” demişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar