Milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden isimler

24 Haziran erken seçim öncesinde Milletvekili adayı olmak isteyenler için istifa edecek adaylar için son gün 26 Nisan 2018. Peki ya istifa eden Milletvekili adayları kimler?

Milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden isimler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 12:37

Erken seçim öncesinde Milletvekili adayı olmak isteyenlerin istifası için son tarih 26 Nisan 2018.  Türkiye’nin 24 Haziran’da erken seçime gideceği tarihte aday olmak isteyen bürokrat ve kamu çalışanları istifaları gerçekleştiriyor.

İstifa eden adaylar görevden ayrıldıkları bu tarihten itibaren memuriyete ilişkin özlük haklarından yararlanamayacak. Bu süreler emeklilik bakımından değerlendirilmeyecek. Aday olamayıp döndüklerinde, bu süreyle ilgili hiçbir ödeme yapılmayacak. Aday olamayanlar veya seçilemeyenler, YSK kesin sonuçları açıklamadan, listeler kesinleşir kesinleşmez kurumlarına müracaat ederek atanmalarını isteyebilecek. İstifa eden yüksek mahkeme üyeleri, hakimler ve savcılar, subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı bulunmuyor.

24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilliği başvurusu yapacak kamu görevlilerinin istifası için 26 Nisan son tarih olarak belirlendi. Peki ya milletvekili aday adayı olmak için kimler istifa etti? Milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin bu akşam saat 17:00’a kadar istifalarını sunmaları bekleniyor.

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre milletvekili adaylığı için istifa etmesi gerekenler;

“Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, kamu idarelerinde görev yapan sözleşmeli personeller, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamındaki geçici personeller, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar.”

Milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden isimler

24 Haziran seçimleri için istifa eden tüm isimleri anlık güncellenecek haberimizde bulabilirsiniz.

AK PARTİ'DEN İSTİFA EDEN ADAYLAR

AK Parti-Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 24 Haziran’da gerçekleşecek genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa etti. Demir, istifasını gün içinde düzenleyeceği basın toplantısı ile duyuracak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 24 Haziran 2018 genel Seçimlerinde AK Parti’den milletvekili olmak için Fatsa Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti

-AK Parti-Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 24 Haziran'da yapılacak seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yılmaz’ın AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi.

-AK Parti -İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici istifa etti. Ekici’nin 27 Nisan Cuma günü AK Parti Nevşehir milletvekilliği aday adaylığı için müracaat edeceği öğrenildi.

-AK Parti-Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’li meclis üyesi Atilla Ödünç, milletvekili aday adaylığı için meclisten istifa etti.

-AK Parti -Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

-AK Parti -İnegöl Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Mehmet Yurttutan, milletvekili aday adayı olmak için meclis üyeliğinden istifa etti.

-AK Parti- Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, görevinden istifa ederek, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adaylığı olacağını açıklayacak.

-AK Parti-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek görevinden istifa etti.

-Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Selim Bağlı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday adayı olabilmek için SGK Genel Başkanlığı görevinden istifa etti. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Selim Bağlı'nın AK Parti milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiği bildiriliyor.

-Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Yaşar, AK Parti Ordu Milletekili adaylığı için görevinden istifa etti.

-TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Kaya AK Parti'den aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.

CHP'DEN İSTİFA EDEN ADAYLAR

-CHP -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti.

-CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ve İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ise CHP'den milletvekili adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

MHP'DEN İSTİFA EDEN ADAYLAR

-MHP -Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan'ın 27. Dönem Milletvekilli  aday adayı olmak için İl Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

-MHP -Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İl Başkanı Hüseyin Tekin yaptığı yazılı açıklamada, "Değerli arkadaşlarım milletvekili aday adayı olmak için Kayseri İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Siz değerli arkadaşlarıma bugüne kadar partimize ve şahsıma gösterdiğiniz güven ve çalışma için teşekkür ederim" dedi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN ADAYLAR

-İYİ PARTİ-Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar