İşte yeni Havalimanı'ndan yapılacak ilk seferler

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçuşların nerelere olacağını açıkladı.

İşte yeni Havalimanı'ndan yapılacak ilk seferler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
14 Temmuz 2018 Cumartesi 11:13

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada "THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçuşu yurt içinde Ankara, yurt dışında ise Azerbaycan ve KKTC'ye yapılacak." dedi.

İlk resmi uçuşun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Haziran'da gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı ilk etabının 29 Ekim'de düzenlenecek törenle hizmete alınacağını anımsatan Ekşi, THY'nin taşınma sürecinin de 31 Ekim saat 02.00'de başlayacağını ve bunun 12 saat süreceğini bildirdi.

Ekşi, o süreçte THY ile birlikte kendilerine hizmet veren şirketlerin de yeni havalimanına taşınmasının gerçekleşeceğine işaret ederek, "Taşınmada 800 tırlık operasyondan bahsediyoruz. Atatürk Havalimanı'ndan teçhizatlar alınacak ve yeni havalimanına götürülecek. Bu 12 saatlik sürede ve öncesinde 120 uçağımız boş olarak yeni havalimanına nakledilecek. Diğer uçaklarımız yurt dışından yolculu ve yolcusuz olarak yeni havalimanına dönecek." diye konuştu.

İstihdam müjdesi

Öte yandan personel alımına da değinen Ekşi, Turkish Ground Services şirketi bin 600'e yakın, THY'ye ise 3 bine yakın personel alınacağı müjdesini verdi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar