için kaldı

Fatih Portakal FETÖ’den ifade vermiş

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın FETÖ nedeniyle hakkında soruşturma yürütüldüğü ve takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Fatih Portakal FETÖ’den ifade vermiş
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Mart 2019 Perşembe 14:18

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Fetullahçı Terör Örgütü’nden ifade verdiği ortaya çıktı. Portakal’ın hakkında açılmış bir FETÖ soruşturmasının bulunduğu ve buna takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Soruşturmanın gerekçesinin, Portakal'ın babasının hayatını kaybettiği dönemde Ekrem Dumanlı'dan gelen mesaja cevap vermesi olduğu öğrenildi.

Fatih Portakal, İstanbul Adliyesi'nde Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına mesajlaşmalarla ilgili ifade verdi. Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün tepe yöneticisi konumunda olan insanların HTS incelemesi yapıldı. Bu incelemede kapatılan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın HTS kayıtlarında Fatih Portakal’ın Ekrem Dumanlı ile mesajlaştığı görüldü. 2015 yılında Portakal’ın FETÖ’cü Dumanlı ile 2 kez mesaj almak ve 1 kez de mesaj atmak sureti ile görüştüğü ortaya çıktı.

Bu tespit üzerine Fatih Portakal hakkında İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda 'Silahlı Terör Örgütüne üye olma' suçundan soruşturma başlatıldı.

“Baş sağlığı mesajı attı”

Soruşturma kapsamında Portakal'ın İstanbul Adliyesi'ne gelerek, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına, mesajlaşmalarla ilgili ifade verdiği ortaya çıktı. Portakal ifadesinde, söz konusu mesajlaşmanın, babasının öldüğü tarihe denk geldiğini, Ekrem Dumanlı'nın kendisine başsağlığı mesajı attığını hatırladığını, kendisinin de bu mesaja karşılık verdiğini anlattı.

Savcılık, Portakal'ın ifadesi ardından soruşturmayı takipsizlik kararıyla sonuçlandırdı. Verilen kararda Portakal'ın rızası dâhilinde cep telefonunda inceleme yapıldığı, söz konusu görüşmenin babasının vefatı sebebiyle gerçekleştiğinin tespit edildiği anlatıldı. Portakal'ın "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçunu işlediğine dair hakkında kamu davasını açmayı gerektirir yeterli delil elde edilmediği belirtildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar