İşte CHP'nin İBB anketi

CHP, parti içinde yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara adayı için anket yaptırdı.

İşte CHP'nin İBB anketi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Ekim 2018 Perşembe 13:26

Cumhuriyet Halk Partisi, parti içinde yerel seçimler için bir anket düzenledi. Ankette İstanbul adayları arasında CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde yer alan Muharrem İnce de vardı.

İnce yüzde 44 aldı

Muharrem İnce’nin İstanbul adaylığı için parti içindeki aldığı oy oranı yüzde 44 oldu.

Aykut Erdoğdu yüzde 15 oranıyla ikinci, Gürsel Tekin yüzde 13 oranıyla üçüncü, Akif Hamzaçebi yüzde 10 oranıyla dördüncü, İlhan Kesici'nin yüzde 10 ile beşinci oldu. CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yüzde 7 oranında bir oy aldı.

Yavaş’ın adaylığı tepki çekti

Cumhuriyet’te yer alan bir habere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ismi konuşulan Mansur Yavaş'ın olası adaylığı ise CHP Ankara İl Danışma Kurulu'nda tepki çekti. Yavaş'ın aday olmasıyla CHP'nin Ankara'da dört olan belediye sayısının 2'ye düştüğü görüşü ifade edildi. CHP Genel Merkezi'nde 14 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ve 7 saat süren toplantıda bazı konuşmacılar Yavaş'ın olası adaylığına karşı çıktı.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Necati Yılmaz toplantıda "Mansur Yavaş'ı aday yaptık. Eğer kazansaydık biz kazanmış olacak mıydık? Hayır. Mansur Yavaş kazandığında evvela AK Parti kaybedecekti. Ama biz kazanmış olmayacaktık demeye gerek yok. Onun eteğinde kazananlar bizim olmadı, çekip gittiler" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar