İstanbul'da yakalanan BAE'li casus cezaevinde intihar etti!

Son dakika haberine göre, casusluk yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alından Birleşik Arap Emirlikli iki kişiden biri cezaevinde intihar etti.

İstanbul'da yakalanan BAE'li casus cezaevinde intihar etti!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
29 Nisan 2019 Pazartesi 09:07

Birleşik Arap Emirlikleri adına çalıştıkları belirtilen geçtiğimiz günlerde yakalanan iki casustan birinin Silivri Cezaevi'nde intihar ettiği öğrenildi. Cezaevinde kendini asan BAE casusu hayatını kaybetti.

Başsavcılık’tan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında casusluk suçundan Silivri'de tutuklu bulunan Zaki Y. M. Hasan'ın dün saat 10.22'de kaldığı tek kişilik odanın banyo kapısında asılı halde bulunduğunu bildirdi.

Ne olmuştu?

İki casus geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyeti ve MİT'in ortak operasyonuyla Beşiktaş'ta yakalanmış ve Emniyet'teki sorgularında Birleşik Arap Emirlikleri adına çalıştıklarını itiraf etmişlerdi.

İki istihbaratçının Ankara ve İstanbul'da içerisinde bulundukları yoğun telefon ve görüşme trafiğinin dikkat çekmesi üzerine teknik ve fiziki takip inceleye alındıkları ifade edilmiş, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan takipler sonucunda iki istihbaratçının Ankara, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da çok sayıda kişiyle görüştükleri tespit edilmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar