için kaldı

Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tükek: İstanbul'da salgın yeniden başladı!

Türkiye genelinde Kovid-19 vaka sayısı 1700'ü aşarken İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "Çapa’da 530 testin 81’i pozitif. Pozitiflik oranı yüzde 15'i geçti. Bugünden artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz" dedi.

Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tükek: İstanbul'da salgın yeniden başladı!
Son Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 10:25
15 Eylül 2020 Salı 10:11

Yurt genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında görülen artışın ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, dün sosyal medya hesabından çok çarpıcı bir açıklamada bulundu

"Çapa'da pozitif oranı yüzde 15"

Vatandaşların korkması için değil, toplum olarak önlem alınması gerektiğine dikkat çeken açıklamada Prof. Dr. Tükek, "Çapa’da 530 testin 81’i pozitif. Pozitiflik oranı % 15'i geçti. Bugünden artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz. Ağırlıklı gençler ve maalesef zatürre oranı yüksek. Moral bozmak için değil, tedbir alın diye yazıyorum. Yoksa herkes üzülecek" dedi.

"Önerileri dikkate alalım"

Tükek yaptığı diğer paylaşımda da şunları söyledi: "İngiltere, Fransa, İspanya halkın kurallara en az uyduğu ülkeler. Sonuç, 10 binden fazla günlük hasta sayısı. Sağlık sistemimiz çok iyi ama halk olarak yapmamız gerekenler var. Sağlık Bakanlığımızın ve bilim insanlarımızın önerilerini dikkate alalım."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar