İstanbul'da HES kodu ile ulaşım nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçişleri Bakanlığı'nın "Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama" genelgesi doğrultusunda çalışmalara başladı.

İstanbul'da HES kodu ile ulaşım nasıl olacak? - Sayfa 1

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı.

1 8
 
İstanbul'da HES kodu ile ulaşım nasıl olacak? - Sayfa 2

Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde uzlaşılacak olan entegrasyon servislerin hazır hale getirilmesinden hemen sonra, iki hafta içerisinde İBB gerekli entegrasyonu sağlayacak. Böylece İstanbul’daki şehir içi toplu ulaşım seyahatlerinde HES kodu kullanılmaya başlanacak.

2 8
 
İstanbul'da HES kodu ile ulaşım nasıl olacak? - Sayfa 3

Bu entegrasyonla; Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ları askıya alınacak.

3 8
 
İstanbul'da HES kodu ile ulaşım nasıl olacak? - Sayfa 4

Tanılı ya da temaslısı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşebbüs edenler, İçişleri Bakanlığı’na raporlanacak.

4 8