İstanbul’da deprem oldu

AFAD, depremin Silivri açıklarında 4.6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı

İstanbul’da deprem oldu
Son Güncelleme: 24 Eylül 2019 Salı 12:02
24 Eylül 2019 Salı 11:03

AFAD'ın verilerine göre, İstanbul'da saat 11:00 sıralarında Silivri açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi verilerine göre, depremin büyüklüğü 4,7 olarak belirlendi. Depremin yerin 9,8 kilometre derinliğinde olduğu bildirildi.

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz'dan açıklama

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu açıklamaları yaptı:

“Ben şu an şehir merkezinde değilim. Ekibimizle köy ziyaretindeyiz. Köyde hissedilmedi ancak şehir merkezindekilerle görüştük. Orada hissedilmiş. Dört tane deprem gözlem evimiz var. Yetkili isimlerle de görüştüm. ;Büyük bir deprem beklemediklerini söylediler. Bu deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. Herhangi bir hasar ve yaralı söz konusu değil. Bize ulaşan can kaybı yarlanma ve ya mal kaybı sölz konusu değil.”

Uzmanlar yorumladı

Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV televizyonunda "Umuyorum ki 4.7'lik depremle birlikte olay sönümlenip biz bunun geçmişte kalan bir olay olduğunu düşünmeye başlarız. 99 depreminde bu tür küçükten başlayıp büyüyen bir deprem serisine rastlamadık." yorumunda bulundu.

Büyük depremin habercisi mi?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, NTV'de yaptığı değerlendirmede, "Bu Marmara içinden geçen Kuzey Anadolu fayının ne kadar aktif olduğunun göstergesi. Bu depremler büyük depremle enerji boşalana kadar devam edecek. Bu deprem gelecek büyük depremin enerjisini almaz. Büyük depremi ertelemez. Bu depremler bizi biraz kaygılandırıyor. Ama bunun arkasından büyük bir deprem gelir demek çok spekülatif olur. Bundan sonra daha büyüğü gelmez demek de bilimsel olmaz." dedi.

 Ersoy, CNN Türk televizyonunda ise, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu tabii büyük Marmara depreminin ayak sesleri olabilir. Bu yer kabuğunu kırabilecek bir büyüklüğe sahip değil. Öncü müdür bilmemiz mümkün değil. Vatandaşların bir süre sokakta nefes almalarından fayda görüyorum. Eninde sonunda da büyük deprem de gelecektir."

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" ifadeleri kullandı.

Okullar boşaltıldı

Depremin en çok hissedildiği Silivri'de ve İstanbul'da bazı okullar boşaltıldı. Öğrenciler dışarıya çıkarıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar