Binali Yıldırım: İstanbul'a bir şehir değil, 81 şehir muamelesi yapmamız  gerekiyor

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım "İş Dünyası ve Sivil Toplu Kuruluşları (STK) Buluşması"na katıldı.

Binali Yıldırım: İstanbul'a bir şehir değil, 81 şehir muamelesi yapmamız  gerekiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
10 Mart 2019 Pazar 19:28

İş Dünyası ve Sivil Toplu Kuruluşları (STK) Buluşması"nda konuşan Yıldırım, Bakırköy'ün çok ihmal edildiğini,  ihtiyaçlara pek kulak asılmadığını ve halkın sesisin çıkmadığını söyledi. 

Yıldırım, "Bakırköy'ün derdi bizim derdimiz. Bakırköy'ün geleceği için  buradayız. Ülkemiz için çok çalıştık. Ülkenin refahı ve milletin geleceği için  taş üstüne taş koyan herkesin başımız, gözümüz üstüne yeri vardır. Biz dersimizi  çalıştık. Bakırköy birçok konuda geri kaldı. Ulaşım sorunu var. Ulaşım bizim  işimiz. Bakırköy'e 4 metro hattı gelecek. Yetmez. Bakırköy'de deniz taşımacılığı  tekrar daha da canlandırılacak. İDO Genel Müdürü iken açtığım bazı hatlar  kaldırılmış. Bu hatları tekrar yeniden faal hale getireceğim." diye konuştu.

 "İnsanların  hakkı olanı vermek rant değildir"

Bakırköy'de kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin imar sorunu  olduğunu ifade eden Yıldırım, bu konuyu AK Parti'nin adayı Mehmet Umur, Bakırköy  Belediye Başkanı seçildiğinde ilçe halkıyla birlikte çözeceklerini, bu sorunu  torunlara bırakmayacaklarını kaydetti.

Haksız ranta karşı olduklarını dile getiren Yıldırım, "İnsanların  hakkı olanı vermek rant değildir. İnsanların elde ettiklerinin gerisine düşmesini  istemek en büyük yanlıştır. Siz neye sahipseniz onu koruyacaksınız." ifadelerini  kullandı.

Bakırköy'ün yeşil bir ilçe gibi düşünülse de bu konuda ciddi  eksiklikleri bulunduğunu aktaran Yıldırım, Atatürk Havalimanı alanının millet  bahçesi, büyük fuar ve kongre merkezi yapılacağını hatırlattı.

"İstanbul'a bir şehir değil, 81 şehir muamelesi yapmamız  gerekiyor"

İstanbul denilince bir değil, bin kere düşünülmesi gerektiğini anlatan  Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İstanbul, Türkiye'nin özetidir. İstanbul'u diğer şehirlerle bir  tutamayız. Örneğin Kütahya, Kütahya'da yaşayanlardan oluşuyor. İstanbul, 81 ilden  gelenlerin yaşadığı bir il. Türkiye'nin bütün renkleri, desenleri ve zenginliği  İstanbul'da. O halde, İstanbul'a bir şehir değil, 81 şehir muamelesi yapmamız  gerekiyor. 81 şehrin temsilcileri bu şehirde yaşıyor. Memleketimiz neresi olursa  olsun, burada geleceğimizi hazırlıyoruz. Burada evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Bu  şehir, bize her şeyi verdi. Bu şehre borcumuzu ödeme vakti gelmedi mi? Elbette,  geldi. Onun için buradayız. İstanbul'u, 2023 yılına kadar Avrupa'nın 10. büyük  ekonomisi yapacağız. Milli gelirdeki payını 300 milyar dolara çıkaracağız. Beş  yıllık sürede de çoğu gençler olmak üzere en az 500 bin İstanbulluya yeni iş  kapıları açacak projeleri hayata geçireceğiz.

"Bakırköy'ün geleceğini 31  Mart'tan sonra hep birlikte inşa edeceğiz"

Bakırköy'e yönelik birçok projeleri olduğunu, Cumhur İttifakı ve AK  Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Umur'un 41 projesini açıkladığını  anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tamamı insana dokunan projeler. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın'  anlayışı ile hazırlanmış projeler. Biz Bakırköy için hazırız. Gönül  belediyeciliği için hazırız. İstanbul için hazırız. Bakırköy'ün geleceğini 31  Mart'tan sonra hep birlikte inşa edeceğiz. Size bir de müjdem var. 12 Mart  itibarıyla Pendik'ten başlayıp Halkalı'ya giden 8 ilçeyi ilgilendiren 38  istasyonu bulunan banliyö tren hattını yeniledik, hizmete alıyoruz. Bakırköy'den  de geçecek. Artık Bakırköy'den Halkalı'ya, Bakırköy'den Üsküdar'a, Bakırköy'den  Kadıköy'e gidiş çok rahat olacak."

Programa katılan eski Bakırköy Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir ise  25 yıl önce başkanlık görevinde bulunduğu ilçede köprüler ve yollar yaptığını  kaydederek, "Bir Ali bunları yaptıysa, Binali, kim bilir neler yapar?" dedi.

AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Umur ve İlçe Başkanı  Tülin Mazlumoğlu Kestane'nin günün anısına, Yıldırım'a hediye takdiminde  bulunmalarıyla program sona erdi.

Binali Yıldırım, daha sonra AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı ve MHP  Bakırköy İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretler basına kapalı gerçekleşti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar