İstanbul Vakfı'na Kurban Bayramı Yardımı Toplama izni

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası'na izin verdi.

İstanbul Vakfı'na Kurban Bayramı Yardımı Toplama izni
Son Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 18:33
2 Temmuz 2021 Cuma 18:30

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfının Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliğince tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir" denildi.

SOYLU'DAN GAZETECİLERE: SİYASETE ALET OLMAYIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yönelik sözlerinin sorulması üzerine, "Ben dünyanın en kötü adamıyım" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

“Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim. Ne olursunuz siyasete alet olmayın ya… Sizden bir istirhamım var. Siyasete alet olmayın. Bir tek söyleyeceğim bu. Ne olursunuz? Siz basın mensuplarısınız bir siyasi parti mensubu değilsiniz, bir ideolojinin taraftarı değilsiniz. Kendinize ait yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi fotoğraf çekmek ve ortaya koymaktır. Anlatabildim mi? Bana yönelik o kadar itham var ki… Ben dünyanın en kötü adamıyım.”

İMAMOĞLU VİDEO İLE SESLENMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı toplamak için devletten izin talep ettiğini, ancak hiçbir gerekçe sunulmadan talebin reddedildiğini yayınladığı bir video ile duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen İmamoğlu, "132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? Aklını, vicdanını, insanlığını yitirmemiş devlet görevlilerine sesleniyorum; bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz. İhtiyaç sahibi 132 bin ailenin evine bir kilo kıyma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzünün gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı. Gelin inancımızın ve insanlığın yanında durun. Her şeyi siyasete bir şekilde karıştırmaktan vazgeçin" ifadelerini kullanmıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar