İstanbul Havalimanı Metrosu sefere başladı: Bir ay ücretsiz

İstanbul Havalimanı ile Kağıthane arasında hizmet verecek olan metro hattı bugün seferlerine başladı. Bir ay boyunca ücretsiz olacak hatta seferler 20 dakikada bir yapılacak. Kağıthane’den havalimanına gidiş süresi 24 dakika olarak belirlenirken Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin en hızlı metro hattı olacağı belirtildi.

İstanbul Havalimanı Metrosu sefere başladı: Bir ay ücretsiz
Son Güncelleme: 23 Ocak 2023 Pazartesi 17:14
23 Ocak 2023 Pazartesi 17:12

İstanbul Havalimanı ile Kağıthane arasında hizmet verecek metro hattı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Kağıthane’den havalimanına gidiş süresi 24 dakika olarak belirlenen hatta sekiz durak bulunuyor.

Açılış töreni öncesinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanı metro hattının Mecidiyeköy – Mahmutbey metrosuyla entegre olduğunu söyledi.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı treninin, Gebze’den ayrılan kısmının Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçerek İstanbul Havalimanı’na da entegre edileceğini belirten Bakan Karaismailoğlu yeni hatla birlikte havalimanına ulaşımın Esenler’den 45 dakika, Taksim’den ise 35 dakika olacağını belirtti.

YENİ HAT DİĞER HATLARA ENTEGRE EDİLECEK

Hattın ilk olarak Mahmutbey metrosu ile Kâğıthane’de entegre olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Yaklaşık 4 ay sonra bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı Metrosu Zincirlikuyu İstasyonları ile entegre edeceğiz. Yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlayarak, 34 kilometre olan hattımızı 37,5 kilometreye çıkaracağız” dedi.

Bakanlık tarafından Kağıthane-Havalimanı güzergahının Türkiye'nin en hızlı metro hattı olacağı belirtildi.

HATLA İLGİLİ BİLGİLER

Metro hattının ilk seferi bugün saat 06.00'da yapıldı.

Hatta seferler 20 dakikada bir yapılacak.

Bir ay boyunca ücretsiz olarak kullanılacak olan İstanbul Havalimanı metro ücreti, metrobüs ücretiyle aynı olacak.

Kısa mesafe 9,90 TL, havalimanı ise 12 TL olacak.

Hatta bulunan duraklar şu şekilde açıklandı:

Havalimanı-3
Havalimanı-1
Havalimanı-2
İhsaniye
Göktürk
Kemerburgaz
Hasdal
Kağıthane
Gayrettepe (Dört ay sonra hizmete açılacağı duyuruldu)

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar