Metro A.Ş. Genel Müdürü Kutlu görevinden ayrıldı! Kasım Kutlu kimdir?

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve yardımcılarının istifasından sonra bir istifa haberi daha geldi. İBB iştiraklerinden Metro A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu görevinden ayrıldığını açıkladı.

Metro A.Ş. Genel Müdürü Kutlu görevinden ayrıldı! Kasım Kutlu kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
1 Temmuz 2019 Pazartesi 18:31

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde istifalar devam ediyor. Genel Sekreter Hayri Baraçlı ve yardımcılarının istifasından sonra Metro A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu da istifa ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildiğinde İSBAK Genel Müdürlüğü görevine getirilen Kasım Kutlu, 20 yıldır İBB bünyesinde çeşitli görevlerde bulunuyordu.

Son 4 yıldır İstanbul Metro A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kutlu, yaptığı yazılı bir açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kutlu veda mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Kamu şirketi kavramının dışına çıkarak 'Müşterimiz patronumuzdur, patronumuz İstanbullulardır" prensibini hizmette esas aldık. İşletmede, üretimde ve yönetimde 'Sıfır İsraf' ilkesini stratejik planına koyan farklı bir anlayışı hayata geçirdik. Bu işleri başarmamıza vesilen olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan'a ve diğer belediye başkanlarına saygılarımı sunuyorum. Demokrasinin gelişimine olgunluğuna katkıda bulunmak için Başkanlık Sisteminin ruhuna uygun bir profesyonellikle görevimden ayrılıyorum."

Kasım Kutlu kimdir?

1 Mart 1957'de Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan Kasım Kutlu, 1982 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Profesyonel iş hayatında birçok üst düzey yöneticilik deneyimi bulunan Kutlu, sırasıyla; Sarıyer Belediyesi'nde Makine İkmal Müdür Yardımcılığı, Çaykur'da Bakım Onarım Müdürlüğü, Kâğıthane Belediyesi'nde Makine İkmal Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Genel Müdürlük görevini yürütmekte olduğu İSBAK A.Ş.’nin 1986 yılında kuruluş çalışmalarında da görev alan Kasım Kutlu, 1994 - 1999 yılları arasında da İSBAK A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Akıllı Ulaşım Sistemleri sektöründe birçok ulusal ve uluslararası yayını bulunan Kutlu, 04.09.2015 tarihinde Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Kutlu, 1 Temmuz 2019 tarihinden görevinden istifa etti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar