İspanya Başbakanının eşinde koronavirüs

İspanya Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi Maria Begona Gomez Fernandez'in koronavirüs test sonucunun pozitif olduğu bildirildi.

İspanya Başbakanının eşinde koronavirüs
Son Güncelleme: 15 Mart 2020 Pazar 10:33
15 Mart 2020 Pazar 10:25

koronavirüs salgının etkilerinin görüldüğü, virüs sebebiyle can kaybının 191' yükseldiği İspanya'da Başbakan Sanchez'in eşi Fernandez'e de koronavirüs teşhisi konduğu duyuruldu.

İspanya Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamada, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi Maria Begona Gomez Fernandez'in koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

Hem Gomez'in hem de Sanchez'in durumunun iyi olduğu belirtilirken, ikisinin de sağlık otoriteleri tarafından belirlenen önleyici tedbirleri takip ettiği belirtildi.

İspanya yarı karantinaya alındı

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı dün akşamdan itibaren yürürlüğe giren olağanüstü hal kapsamında ülke genelinde serbest dolaşıma sınırlamalar getirildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "İspanyollar, işe, eczaneye, hastaneye, markete gitmek ya da bankadan para çekmek için sokağa çıkabilir ama örneğin restorana, plaja, pikniğe ya da bir arkadaşına ev ziyaretine gidemez" dedi.

Ülke genelinde son 24 saatte ölü sayısı 71 artarak 191'e, vaka sayısı ise bin 700 artışla 5 bin 945'e çıktı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar