İnsansız tank nedir? Özellikleri nelerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet Kültür ve Kongre Merkezi‘nde insansız tank yapılacağını açıkladı. Peki ya insansız tank nedir, özellikleri nelerdir?

İnsansız tank nedir? Özellikleri nelerdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
22 Şubat 2018 Perşembe 17:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet Kültür ve Kongre Merkezi‘nde 11.Kalkınma Planı için yaptığı konuşmasında insansız tankların yapılacağını söylemesinin ardından insansız tankın ne olduğu ve özelliklerini merak etti. Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdağan'dan İnsansız Tank Açıklaması:

Türkiye’nin geldiği konumu değerlendiren ve gelişimimize bir kanıt olarak gösteren Cumhurbaşkanı, çok yakında, tıpkı İnsansız Hava Araçları (İHA) gibi herhangi bir pilot veya sürücüye ihtiyaç duymayan, insansız, uzaktan kontrol edilebilecek tanklar üretilebileceğini söyledi.

Savunma sanayimizdeki hamleler, 2002 yılında ülkemizde 66 savunma projesi yaklaşık yüzde 20 yerlilik oranı ile yürütülüyordu. 2017 yılında 600 projeyi yüzde 65'in üzerinde yerlilik haliyle sürdürür hale geldik. Şuan Afrin'de zırhlı taşıyıcılarımız var ya bunların hepsi bizim. Bu kötü komşular bizi en sonunda silahlı ve silahsız insansız hava aracı sahibi yaptılar.

Bu olay sıradan bir olay değil, şuan kendimiz üretiyor olmasaydık bir tane insansız hava aracımız düşse ne olur diye düşünürdük. Düşürürseniz düşürün be. Biz buraya geldik, daha iyiye taşıyacağız. Biz insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Artık bu teknolojiyi yakalayan ülke konumuna geliyoruz. Aselsan'ın resmi sistesinde konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor... Bu faaliyet kapsamında "İnsansız Araçlar" ve "Servo Sistemler" için geliştirilme ve üretim çalışmaları yürütülmektedir.

İnsansız Araçlar

İnsansız Sistemler faaliyet alanında, geleceğin savaş sahasında yaygın bir şekilde kullanılacak olan, uzaktan kontrol edilebilir ve kendi başına karar verip uygulama yeteneğine sahip insansız araçların geliştirilmesi ve üretilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda,

-Keşif, gözetleme ve istihbarat
-Asimetrik tehditler ile mücadele
-Kritik tesislerin güvenliği
-Sınır gözetleme
-El Yapımı Patlayıcılar ile Müdahale
-Mayın Tespiti ve Etkisiz Hale Getirilmesi
-Arama ve kurtarma
-Liman, boğaz ve deniz ticareti güvenliği
-Lojistik destek sağlama gibi uygulama alanlarında kullanılabilecek İnsansız Sistemler üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.

Servo Sistemler

ASELSAN; özgün tasarım anlayışı ile kara, deniz ve hava platformlarında kullanılan silah, radar ve optik sistemler için askeri standartlarla uyumlu, yüksek performanslı servo sistem çözümleri geliştirmekte, üretmekte ve dünya ordularının hizmetine sunmaktadır.

Bu kapsamda,

-Hava Savunma Silah ve Füze Sistemleri
-Ana Muharebe Tankı
-Çok Namlulu Roket Atar
-Uzaktan Kumandalı Makineli Tüfek ve Top Sistemleri
-Radar Sistemleri
-Mühimmat Transfer ve Besleme Sistemleri ve
-Hareketli Robot Platformları için servo sistem çözümleri geliştirme, üretim ve lojistik destek faaliyetleri -yürütülmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar