için kaldı

İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi gözaltına alındı

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı, İran'da Ukrayna yolcu uçağının yanlışlıkla düşürülmesi sonucu hayatını kaybeden 176 kişi için düzenlenenen anma törenlerinin hükümet karşıtı eylemlere dönüştüğü olaylarda İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire'in gözaltına alındığını bildirdi.

İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi gözaltına alındı
Son Güncelleme: 12 Ocak 2020 Pazar 05:44
12 Ocak 2020 Pazar 05:44

Ukrayna Havayollarına ait uçağın İran hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünün açıklanması sonrasında İran'da protestolar düzenlendi. Başkent Tahran'ın Emir Kebir, Tahran ve Şerif üniversitelerinde düşürülen uçakta hayatını kaybedenler için mum yakılarak yapılan anma töreninde hükümet karşıtı slogan atıldı. 

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'na göre, Tahran'daki olaylarda İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire gözaltına alındı. 'Göstericilerin fotoğraflarını çektiği' ve 'protestoları organize etme' suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı ifade edilen İngiliz Büyükelçi'nin yapılan işlemler sonrası serbest bırakıldığı, yarın emniyete giderek ifade vereceği belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, uçakta 14 öğrencisi hayatını kaybeden Şerif Üniversitesinin önünde toplanan kalabalık tepkilerini dile getirdi. 

Meşhed'deki Firdevsi Üniversitesinde de hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi. 

İsfahan'ın tarihi Siusepol Köprüsü'nde toplanan kalabalık da sloganlar attı. 

Hemedan, Şiraz ve Reşd gibi kentlerde de düzenlenen anma törenlerinde yönetim eleştirildi ve hükümet karşıtı söylemlerde bulunuldu. 

Öte yandan İran devlet televizyonu sunucusu Zehra Hatemirad, görevine daha fazla devam edemeyeceğini bildirerek istifasını açıkladı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar