İngiltere: Rusya’nın G-20’ye katılma Hakkı ahlaken yok

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Ukrayna'yı işgal etmeye devam eden Rusya'nın G20'ye katılmaya 'ahlaken bir hakkı' olmadığını söyledi.

İngiltere: Rusya’nın G-20’ye katılma Hakkı ahlaken yok
Son Güncelleme: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 12:41
20 Ağustos 2022 Cumartesi 12:28

Sözcü, "Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığı devam ederken G20'de oturmaya ahlaken bir hakkı yok" dedi.

Endonezya'nın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini G20 toplantılarında dikkate alınmasını sağlama çabalarını İngiltere'nin takdir ettiğini belirten sözcü, "… Ukrayna'nın G20 Liderler Zirvesi'nde Başkan Zelenski tarafından temsil edilebileceğine dair belirtileri memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Kasım ayında G20 zirvesine ev sahipliği yapacak olan Endonezya'dan yapılan bir açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin lideri Xi Jinping de zirveye katılacak.

İNGİLTERE BAŞBAKAN ADAYI SUNAK: PUTİN'İN G20'DEN MENEDİLMESİ GEREKİYOR

Boris Johnson'ın yerini almak için yarışan iki adaydan biri olan Rishi Sunak, G20 ülkelerini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Moskova'nın Ukrayna'daki savaşı durdurana kadar toplantılarından menetmeye çağırdı.

Eski maliye bakanı Sunak'ın sözcüsü, "G20 ortaklarımız ve müttefiklerimiz, Putin'in tiksindirici davranışını kınama konusunda ortak bir sorumluluğa sahip. Çocukların uyurken yataklarında öldürülmelerinden sorumlu olan biriyle masaya oturmak iyi değil" dedi.

Sözcü, "Putin'e Ukrayna'daki yasa dışı savaşını durdurmadığı sürece masada olmayacağına dair güçlü bir mesaj göndermemiz gerekiyor" dedi.

Bu yıl G20 başkanı olarak Endonezya, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Putin'e yaptığı daveti geri çekmesi için Batılı ülkelerden baskı gördü. Endonezya ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'yi Bali zirvesine katılmaya davet etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar