İnce’den bedelli askerlik açıklaması: Yeni model uygulayacağız

Katıldığı programda bedelli askerlik açıklaması yapan Muharrem İnce, uygulayacakları yeni bir modelle bedelli askerliğe gerek kalınmayacağını belirtti

İnce’den bedelli askerlik açıklaması: Yeni model uygulayacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Mayıs 2018 Cumartesi 09:55

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayları netleşmişti.  

AK Parti ve MHP’nin kurduğu BBP’nin de destekleyeceğini açıkladığı Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken, CHP’nin adayı ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. İYİ Parti’den Meral Akşener, Saadet Partisi’nden Temel Karamollaoğlu, HDP’den Selahattin Demirtaş, Vatan Partisi’nden ise Doğu Perinçek aday gösterildi.

 CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı bir programda bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulundu.

24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerden galip çıkarak cumhurbaşkanı olması durumunda askerlikle ilgili yeni bir model uygulayacaklarını, bu model sonrası bedelli askerliğe gerek kalmayacağını söyledi.

Bedelli askerlikle ilgili düşüncesi sorulan İnce, "Bedelli askerlik şu anda gündemimde yok, bana kızabilirler. Askerlikle yeni bir model ortaya koyacağız. Ayın 24'ünden sonra açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

İnce şu ifadeleri kullandı:

"Herkes iki ay askerlik yapar, geri kalan 10 ayı isteyen asgari ücretli, isteyen kamuda görevli asgari ücretli, profesyonel orduya geçişin temelleri atılarak yeni bir model. Bu yeni modelle bedelli askerliğe de gerek kalmayacak zaten. Şuan da olduğu gibi bir model aklımdan geçmiyor. Askerliği toptan bir değiştirmek benim aklımdan geçiyor."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar