için kaldı

Muharrem İnce: Ben belediye başkanı değil, CHP'ye Genel Başkan olacağım

Habertürk ekranlarına telefonla bağlanan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleri ve İstanbul Belediye Başkan adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce: Ben belediye başkanı değil, CHP'ye Genel Başkan olacağım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
19 Eylül 2018 Çarşamba 22:14

24 Haziran seçimlerinde neden Genel Merkeze gelmediği açıklayan Muharrem İnce, "24 Haziran gecesiyle ilgili hayretler içerisindeyim. O gece Sayın Akşener Sayın Karamollaoğlu , Sayın Perinçek, Sayın Kılıçdaroğlu hiç kimse televizyonların karşısına çıkmadı. İnce neredeydi? Teşekkür ediyorum beni bu kadar düşündükleri için. Afkan askerleri kaçırdı, NATO askerleri kaçırdı, eşini kaçırdılar, ayakta duramayacak 10 tane senaryo var hadi bunlardan biri doğru diyelim diğer 9’unu kimler uydurdu. Bu bir algı operasyonu. Sayın Albayrak’ı hayretler içinde izliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki, ’24 Haziran akşamı iyi bir sınav vermedik.’ Sayın Albayrak’ta diyor ki, ‘Orada Muharrem İnce’ye gönderme yapıyor’ dedi. Ben lisedeki mantık derslerimden yaptığım çıkarımla yanıt vereyim.  188 bin sandık var. 188 bin sandığın 188 bin ıslak imzalı belgesi var. Bu tutanaklar Parti Genel Merkezi’nde mi olur? CHP’nin Cumhurbaşkanı adayında mı olur? Partinin Genel Merkezinde olur. Dolayısıyla hesap vermesi gerek CHP’nin Genel Merkezi’dir. Yani bana bir gönderme yapıldığını düşünmüyorum. Yaparsa da yanlış yapar. Biraz siyasetle uğraşan adam söylediklerimi anlar. Ortadan kayboldu  sözüne üzülüyorum. Ben CHP’nin Genel Başkan Vekili ile birlikte seçim sonuçlarını takip ettim. Neden CHP Genel Merkezine gitmedim. Davet edilmedim. Biz birlikte kararlaştırdık, Genel Merkeze gitmemin yanlış olacağına karar verdik. Çünkü seçimin ikinci tura kalacağını düşündük. Biz ikinci turda İYİ Partili, MHP’li, Saadet Parti’li seçmenden oy isteyecektik. Ben rozet çıkardım, Türk bayrağı taktım. Tekrar seçim gecesi CHP Genel Merkezi’nde görülürsem oyu zor isteyebileceğimizi düşündük. Bu benim kişisel görüşüm değil. Sayın Kılıçdaroğlu, Tezcan, Engin Altay’ın, MYK’nın ve Muharrem İnce’nin ortak kararıydı. Bir algıyla yıpratmak için bu yalanlar uyduruluyor. AKP ve CHP’nin bir kesimi bunu birlikte yapıyor." dedi.

"24 Haziran’da YSK yanlış bir karar almadı"

50 Bin avukatı neden YSK'ya çağırmadınız sorusuna Muharrem İnce, "50 bin avukatı mitingde davet ettim. Bu doğru… Peki avukatları o gece niye çağırmadım? Saat 17.00’de YSK’nın önüne gittim. Dedim ben buradayım. Ölçtüm 6 dakikada vardım. CHP’nin YSK’da gözlemcisi var. Ona sordum kaç karar aldı YSK? ’11 karar aldı’ dedi. Peki sizin itiraz ettiğiniz seçim sonuçlarını değiştirecek 16 Nisan’da olduğu gibi, mühürsüz oyların geçerli sayılması gibi bizim itiraz ettiğimiz bir konu var mı? ‘Hayır yok’ dedi. Ben YSK’yı meydanlarda uyararak 50 bin avukat zaten gelmeden görevini yapmış oldu.  Yani 24 Haziran’da YSK yanlış bir karar almadı. YSK yanlış bir karar alsaydı ben avukatları davet edecektim. Ortada yanlış bir karar yoksa ben insanları neden davet edeyim.  Oylar çalınmış mıdır? Vallahi yüzde 100 çalınmıştır. Çocukların sınav sorularını sandıktan oy çalmaz mı? Bir muhalefet partisinin görevi sandıktan oy çalındı demek değildir." yanıtını verdi.

"Ben CHP'ye Genel Başkan olup cumhurbaşkanı olacağım"

Muharrem İnce, "Sayın Genel Başkan İstanbul’u kim kazacak diyorsa onu aday göstereceğiz diyor. Çok doğru söylüyor. Tekrar söylüyorum ben CHP’ye Genel Başkan olup önümüzdeki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Nokta efendim. Ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Partimizden İstanbul adayı olmak isteyen arkadaşlar var. Onlar da partinin evlatlarıdır, haklarıdır. Önerin ne diye soracak olursanız? CHP’nin İstanbul’da 200 bin üyesi var sandık koysunlar öyle belirlensin." vurgusunu yaptı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar