Kılıçdaroğlu'dan IMF açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ve İYİ Parti'nin IMF yetkilileri ile görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'dan IMF açıklaması
Son Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba 15:30
25 Eylül 2019 Çarşamba 15:02

CHP-İYİ Parti-IMF görüşmesi: Bu ilk görüşme değil. IMF heyeti ne zaman iktidarın davetiyle Türkiye'ye geliyorsa, muhalefet partileriyle de görüşüyorlar. Türkiye ile gözlemlerini anlatıyorlar. Gizli kapaklı bir görüşme değil. Daha önce ne zaman geldilerse görüşme yapıldı. Bunu üstü kapalı, gizli bir görüşme diye sunuyorlar. Bunun kamuoyuna yansıması iktidar ile IMF görüşmesinin üstünün kapatılmasına yönelik.

"Herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir Türkiye istiyoruz"

Akşener'in açıklamaları: Düşüncelerine katılıyoruz. Demokratik düzen lazım. Gelinen nokta tam tersi oldu. İşsizlik almış başını gidiyor, yargının siyasallaştığı bir Türkiye var ve tarafsız olan bir cumhurbaşkanından partili bir cumhurbaşkanlığına geldik. Vicdan sahibi olan, huzur isteyen herkes bundan rahatsız. Hiçbir yarar getirmedi. Dolayısıyla Türkiye bunu denedi, yaşadı, gördü ve bundan kurtulması lazım. Demokratik sisteme dönmesi lazım. Bu demek değil ki eski sisteme dönelim. Eski sistem darbe sistemiydi. Tüm dünyanın benimsediği, mahkemelerin bağımsız olduğu, kadın-erkek eşitliği olduğu, yargının bağımsız olduğu, düşünce özgürlüğünün olduğu bir Türkiye istiyoruz. Herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir Türkiye istiyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar