için kaldı

İmamoğlu'nun "hakaret" davası ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla açılan davada savcı Nisan ayındaki mütalaasını yineledi. İmamoğlu'nun 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi. Bir sonraki duruşma 14 Aralık'ta görülecek. İmamoğlu, kendisine iki yıldan fazla bir ceza verilmesi halinde ‘‘siyaset yasağı’’ ile karşı karşıya kalabilir.

İmamoğlu'nun "hakaret" davası ertelendi
Son Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 14:52
11 Kasım 2022 Cuma 14:48

''Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret''ten yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik davanın 14 Aralık'a ertelendiği açıklandı.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, 2019'daki yerel seçimler sırasında "YSK üyelerine hakaret ettiği'' gerekçesiyle başlayan yargılanmasına bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

KARAR ÇIKMADI, DURUŞMA ERTELENDİ

Ekrem İmamoğlu'nun duruşmaya katılmadığı öğrenildi. Karar çıkmazken, bir sonraki duruşma 14 Aralık'a ertelendi.

Hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edilen İmamoğlu, kendisine iki yıldan fazla bir ceza verilmesi halinde ‘‘siyaset yasağı’’ ile karşı karşıya kalabilir.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019'da Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine İBB Başkanı olarak katılmıştı.

İmamoğlu kongredeki konuşmasında; seçim sürecinde kamu kaynaklarının iktidar lehine sınırsız şekilde kullanıldığını, seçim kampanyası süresince toplumu bölen ve kutuplaştıran dil kullanıldığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını dikkate almayan eylem ve uygulamalarda bulunduklarını, Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını manipüle etmek istediğini söylemişti.
İmamoğlu iktidarın İstanbul'da seçimi, YSK kararı ile iptal ettirerek kazanmak istediğini savunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Kasım 2019'da İmamoğlu için "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil" demişti.

İmamoğlu aynı gün Soylu’nun sözlerinin hatırlatılması üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa' da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine YSK Başkanlığı tarafından 15 Kasım 2019 tarihli ihbar üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve dava açılmıştı.
İddianamede, İmamoğlu'nun dönemin YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 kurul üyesine "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçunu işlediği belirtilmiş ve 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar