İmamoğlu mülteci sorununa değindi

Esenyurt’un her yıl 50-60 bin nüfus aldığını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Esenyurt, mülteci sorununun en vahşi örneği. Burayı çözdüysek İstanbul'u çözdük demektir" ifadesini kullandı.

İmamoğlu mülteci sorununa değindi
Son Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba 14:40
25 Eylül 2019 Çarşamba 14:39

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. İmamoğlu, ziyarette göç sorununa da değindi.

İstanbul’un en fazla göç alan ilçesinin Esenyurt olduğunu belirten İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Esenyurt'taki vahşi nüfus gelişimini, Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce dünyanın birkaç yerinde anlattım. Esenyurt'u örnek vererek, 'Acı bir faturası var' dedim. Gerçeklerle yüzleşmeden, konuşmadan hizmet etmek mümkün değil. Esenyurt'un böyle negatif bir yönü var. Sahiplenen bir nüfus kitlesi de var.

O da bir avantaj. İstanbul'da, 'Buralıyım' derken biraz zorlanıyoruz ama Esenyurt'ta, gerçekten kendisini yürekten buraya ait hisseden bir nüfus kitlesi de var. O sahiplenmeyi pozitif elektriğe çevirip buradaki hizmet anlayışı ile ilgili hepimiz yorum yapmak zorundayız. Bu yorumlar değerli. Başkanımla bu yorumların nasıl olacağına karar vereceğiz”

Esenyurt'taki göçmen sorununa da dikkati çeken İmamoğlu, "Esenyurt, mülteci sorununun en vahşi örneği. Tüm demografik ve mülteci sorunlarını, sosyolojik gelişmeleri, problemleri birebir tespit edeceğimiz yer, laboratuvar gibi Esenyurt. Başka bir yere gitmenize gerek yok. Burayı çözdüysek, İstanbul'u çözdük demektir" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar