İmamoğlu Maltepe mitinginde konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun çağrısı üzerine Maltepe'de miting düzenlendi. İmamoğlu, " İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde hiç bir kamu görevlisi; bana, kişilere, partilere, derneklere, vakıflara asla ama asla hizmet etmeyecek" dedi.

İmamoğlu Maltepe mitinginde konuştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Nisan 2019 Pazar 15:20

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahneye çıkmadan önce Mehteran takımı ve klasik müzik orkestrası sahne aldı. İBB Başkanı İmamoğlu, Maltepe'de alanı dolduran yüzbinlerce İstanbullu'ya seslendi.

İmamoğlu’nun konuşmasından önemli satır başları şöyle:

- Ne yazık ki bir yanımız keder dolu, şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyorum, birliğimiz bütünlügümüz daim olsun. Bir millet sevinçte ve kederde ortak oluyorsa millettir.

- Hiçbir seçim vatandaşlar arasındaki gönül köprülerini yıkmamalıdır. Bunu sağlamak da öncelikle siyasetçilerindir. Önemli olan seçimlerden önce de ağır sözlerden uzak bir siyaset yapabilmektir. O seçimden millet kazançlı çıkmaz. Bir sözle kalpleri kırarsınız ama binlerce sözle kazanamazsınız. Ben seçimleri değil sizlerin kalplerini kazanmayı yeğlerim.

-31 Mart seçimleri tarihe geçmiştir. Siyaset her koşulda centilmenlik içinde yapılmalıdır.

-Siyasetin temel amacı insanlığın mutluluğudur. Siyaseti ööcelikle bu tutumla düşünüp davranmalıyız. Herkesin inancı, görüşü farklı olabilir. Onları çatıştırmanın adı asla siyaset değildir.

-Siyaset çözüm üretmektir.

- Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Bu kentin mazlumları, mağdurları, unutulmuşları kalmayacak. Ama kimsesizlerin kimsesi olmayı bile bir insaniyetle, olağanüstü bir hassasiyetle yapacağız. Bu şehrin emeklilerinin, engellilerinin hamisi olacağız.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde hiç bir kamu görevlisi, benim hiç bir çalışma arkadaşım kamu gücünü kendi gücü olarak görmeyecek, kullanmayacak.
Ben onların emeğinin hakkını vereceğim, her birinin alın terine sahip çıkacağım.
Ama onlar da 16 milyon hemşehrime hizmet edecek. Bana, kişilere, partilere, derneklere, vakıflara asla ama asla hizmet etmeyecekler. Buna izin vermeyeceğim.

- Seçime girerken, 100 İstanbulludan sadece 15’inin tanıdığı biriydim. Çok az kimsenin şans tanıdığı bir adaydım. Ama görüyorsunuz işte bugün buradayım. Beni bugün buraya getiren şeyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Ben, doğru yolu bildiğim için bugüne gelebildim.

- Herkes, eşit, birinci sınıf, saygıdeğer ve vatansever hemşehrimdir! Yok artık Türk'ü, Kürd'ü, Lazı, Çerkez'i, Yahudisi, Rum'u, Ermenisi... Bu şehirde herkes İstanbullu! Bu memleket için herkes teminattır! Biz hep birlikte Türk milletiyiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar