İmamoğlu, Küçükkaya görüşmesinin detaylarını anlattı

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile moderatör İsmail Küçükkaya’nın bir otelde görüşmesi tartışmaları da beraberinde getirmişti. TRT Haber’e konuk olan İmamoğlu görüşmenin detaylarını anlattı.

İmamoğlu, Küçükkaya görüşmesinin detaylarını anlattı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
19 Haziran 2019 Çarşamba 09:33

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ortak yayında bir araya geldiler. Programı ise Fox TV ekranlarında Çalar Saat’i sunan İsmail Küçükkaya sundu. Küçükkaya ile İmamoğlu’nun bir otelde bir araya gelmesi ise tartışmalara neden oldu.

 TRT Haber’e konuk olan CHP adayı İmamoğlu görüşmenin detaylarını şöyle anlattı:

“15 dakika falan sürdü. Ama 2-3 dakika konuşmuşuzdur çünkü ben buhar alıyordum o sırada. Bu konuyu dile getiren ve bu buluşmayı sağlayan bizim talebimizdir. 31 Mart'tan 2 ay önce talep eden, meydanda taşlarımızı döküyoruz diye reddedilen bizdik. Bu süreç makul görüldü ben de teşekkür ettim Sn. Yıldırım'a. Sonra konuşmaya başladı. Uğur Dündar dedi Yıldırım, hay hay dedim. Bana sordular, bu işi en çok gündeme getiren Didem Arslan olmalı dedim. Geri dönüş yaptılar, Yıldırım 'Didem Hanımı istemiyor' dendi. Sonra 6-7 isim verdiler, İsmail Bey kendi yaptı açıklamasını. Daha sonra Küçükkaya beni aradı, 'Sizle görüşmek istiyorum, daha sonra da Yıldırım'a gideceğim' dedi. İstanbul'da Taksim'de bir otelde görüştük. O gün proje tanıtımım vardı. 2-3 dakika görüştük. 'Bir talebiniz var mı' dedi. Dedim yok istediğinizi sorabilirsiniz.

17 yıl bu süreçten kaçanlar artık o masadan kaçamayacaklar. Ben bu süreçte özellikle söyledim, burası bir Kırkpınar Meydanı değil. Süreç de gerçekten kötü bir tecrübe ortaya koyunca da bahane arıyorlar. Herhalde fırça yediler, bahane arayışındalar. Sn. Yıldırım beni ve eşimi çaya davet etti. Ben seçim günü de dahil istediği gün çağırdığı gün giderim.

Küçükkaya beni arayıp sizinle görüşeceğim deseydi kabul etmezdim. Sizinle görüştükten sonra Yıldırım'la da görüşeceğim dediği için kabul ettim.

İmamoğlu'ndan TRT'ye: adil olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Vali'ye hakaret etmedim. Sizin ekranlarınız bizim Karadeniz gezimizi saniyelerle gösterdi. Adil olduğunuzu düşünüyor musunuz TRT'de? Ekrem İmamoğlu'nu bu sefer özellikle çağırdınız. Ben İstanbul'un en iddialı adayıydım, beni niye çağırmadınız? Burası benim ha, 82 milyon insanın. Buranın idari anlayışını görevini ben anlamam, ama burası benim, 82 milyondan bir insanım. Ben miting yapmadım Karadeniz'de. 1,5 gün kaldım orada. Yüz binlerce insan 21 noktada beni ağırladı. Saniyelerle gösterdiniz ama bu kısmı dakikalarca... Beni niye çıkarmadınız? İmamoğlu'nu niye çağırmadınız?

Konunun öyle bir münazaraya dönüştüğünü bilseydim benim ne işim var VIP'de. Ben apronda binlerce insanı dizer miyim? Benim ne işim var VIP'de. Filmi geri sarsak, olaydan haberdar olsak, giderdim normal hatlardan çıkar binerdik uçağımıza.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar