için kaldı

Bakan Kurum: ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından depremlerin ardından ağır hasar alan Malatya’da kalıcı konutlarla ilgi çalışmaların yer aldığı bir video paylaşarak, “Malatya Battalgazi’de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında ‘İlk Evim’ projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek!" dedi.

Bakan Kurum: ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla “asrın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da afet konutları için ilk kazmanın vurulduğunu aktardı.

1 16
 
Bakan Kurum: ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek - Sayfa 2

Bakan Kurum, yaptığı paylaşımda afet konutlarının yanı sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında inşa edilen konutların da hızla yükseldiğini belirterek, “Malatya Battalgazi’de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında ‘İlk Evim’ projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek!” ifadelerine yer verdi.

2 16
 
Bakan Kurum: ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek - Sayfa 3

“MALATYA’DA SOSYAL KONUTLAR DA HIZLA YÜKSELİYOR”

Bakan Kurum’un paylaşımında yer alan videoda deprem konutları için istişareler yapılarak, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alındığı belirtildi. Yeni yerleşim bölgelerinde mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının ardından konut yapımına uygun zeminlerde çalışmaların başladığı vurgulanarak Malatya’da ilk kazmanın vurulduğu aktarıldı.

3 16
 
Bakan Kurum: ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek - Sayfa 4

Paylaşımda bir yandan deprem konutları için çalışmaların başladığı belirtilirken, diğer taraftan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği ifade edildi.

4 16