Bakan Akar’dan Yunanistan mesajı: İlişkilerimizin çok daha iyi olması için gayret gösteriyoruz

Mavi Vatan Tatbikatı’nı takip eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile ikili ilişkilerin çok daha iyi düzeye gelmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Bakan Akar’dan Yunanistan mesajı: İlişkilerimizin çok daha iyi olması için gayret gösteriyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
5 Mart 2019 Salı 11:08

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Mavi Vatan Tatbikatı'nı, Hava Kuvvetleri Komutanlığının Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağından takip etti.

“Deniz kuvvetlerimizin gücünü gösterme fırsatı bulduk”

Bakan Akar, Mavi Vatan Tatbikatı’na katılan unsurlara yönelik  denetlemelerde bulundu. Diğer tatbikatlarda olduğu gibi Mavi Vatan Tatbikatı'nda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin karada, havada ve denizdeki gücünü bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Akar, "Mavi Vatan Tatbikatı'nda deniz kuvvetlerimizin gücünü hem bizlere hem de tüm izleyenlere gösterme fırsatı bulduk. Alınan sonuçlar memnuniyet verici ve tatbikat son derece başarılı olmuştur. Memnuniyetle izlediğimiz tatbikat son derece başarılı olmuştur." diye konuştu.

Yunanistan ile ilişkiler…

Yunanistan ile olan ilişkiler hakkında da konuşan Bakan Akar, “İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, uluslararası hukuka uygun şekilde, güven ve güven artırıcı önlemleri de her geçen gün geliştirmek, çalışmak suretiyle komşumuz Yunanistan ile ikili ilişkilerimizin çok daha iyi düzeye gelmesi için gayret gösteriyoruz. Mevkidaşımızla yaptığımız görüşmeler çerçevesinde karşılıklı heyetlerin gidiş gelişiyle çeşitli çalışmaları, görüşmeleri yaparak, mevcut ilişkilerimizin daha iyi bir seviyeye gelmesi için çalışıyoruz. Tabii ki Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Karadeniz'de ülkemizin, milletimizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak için de çalışmalarımızı eksiksiz ve aksaksız yerine getirmeyi sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar