için kaldı

İlhan Cihaner: ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla partiden istifa edip İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekiliyle ilgili olarak ilk tepki CHP Milletvekili İlhan Cihaner'den geldi.

İlhan Cihaner: ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Nisan 2018 Pazar 15:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla partiden istifa edip İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekiliyle ilgili olarak ilk tepki CHP Milletvekili İlhan Cihaner'den geldi.

"ÖDP, TKP VE DSP İÇİN DE 20'ŞER VEKİL İSTERİZ"

İlhan Cihaner, CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilleriyle ilgili olarak resmi Twitter hesabından “CHP Tüzük Madde ¼ Cumhuriyet Halk Partisi, başta Kurtuluş Savaşı’mız olmak üzere aydınlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini benimseyen çağdaş demokratik bir sol siyasi partidir." Açıklamasını “ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz!” diyerek tamamladı.

"15 SAYIN MİLLETVEKİLİ, İSTİFA EDEREK İYİ PARTİ'YE KATILDI" 

CHP Grup Başkan Vekili Altay, "Türkiye yönetilemez hale geldi. Erdoğan bulunduğu bu sıkışık halden kurtulmak için en ufak bir tereddüt göstermiyor. 24 Haziran'daki seçimlere katılıp katılamamasının şartları bellidir. Geldiğimiz noktada demokrasinin tahrip edilmesini kabul edemeyiz. Yargıtay Başsavcılığı'ndan istenen belgede lehine karar olmasına rağmen karar alınamaması müspettir. Siyasi tasarruflarda bulunulması kabul edilemez. YSK'nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, imza atmaması ve atamamasına imkan sağlamak istiyoruz. YSK'nın iktidar ve OHAL ile baskı altında kalmamasını istiyoruz. Demokrasi bizim için değil, herkes içindir. Bu sebeple, demokrasinin kazanması için, yargının siyasi kararının ortadan kaldırılması için 15 sayın milletvekili, istifa ederek İYİ Parti'ye katıldılar." açıklamasında bulundu.

"BU ADIM TUZAKLARI TEMİZLEME ADIMIDIR"

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Altay çerçeveyi çizdi ve gerekçeleri açıkladı. Şunun bilinmesinde yarar var. 15 milletvekilimiz Genel Başkanımızın talimatı ile parti görevini yere getirerek istifa ederek İYİ Parti'ye geçmiştir. Tarihi bir görevdir. Tarih onları partilerinden ayrılanlar olarak yazmayacak. Partilerinin verdiği görev doğrultusunda demokrasiyi icra eden kahramanlar olarak yazacak. Teşekkür ediyoruz, millet kendilerine teşekkür ediyor. Neden böyle bir tabloya ihtiyaç oldu. 24 Haziran'a giderken bu yol tek adam rejiminin tuzaklarıyla donatılmış bir yol. Bizim görevimiz bu tuzakları birer birer temizlemek. Bu adım tuzakları temizleme adımıdır. İYİ Parti’nin seçimlere girme hakkı olduğunu herkes biliyor. YSK'nın tereddütte düşen, aleyhte düşünen üyeleri de biliyor. Seçimlere girme hakkı olan bir partiyi seçimlere sokmamanın amacındalar.” şeklinde konuştu

 

CHP'DEN İYİ PARİTİ'YE GEÇEN MİLLETVEKİLLERİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

1) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal

2) Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer

3) Ankara Milletvekili Nihat Yeşil

4) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız

5) Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın

6) Burdur Milletvekili Mehmet Göker

7) Bursa Milletvekili Nurhayat A. Kayışoğlu

8) Bursa Milletvekili Erkan Aydın

9) Çorum Milletvekili Tufan Köse

10) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu

11) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır

12) Kayseri Milletvekili Çetin Arık

13) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet

14) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

15) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar