için kaldı

Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği genelge teşkilatları ayaklandırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için il ve ilçe teşkilatlarına genelge gönderdi. Genelge sonrası teşkilatların ayaklanma başlattığı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği genelge teşkilatları ayaklandırdı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
12 Ekim 2018 Cuma 08:58

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler yaklaşırken partiler çalışmalarını hızlandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimler hakkında il ve ilçe teşkilatlarına bir genelge gönderdi. Akşam’da yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu, CHP üyesi olmayanların aday adaylık başvurusunun da kabul edilmesini istedi.

Bu genelgenin ardından Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe gibi ilçelerde mahalle temsilcilerinin imzalarıyla "eğilim yoklaması" talebinde bulunuldu. İlçeler "CHP'nin adaylarını CHP'liler belirlesin" şeklinde bir ayaklanma başlattı. Bu ayaklanmanın diğer ilçelere de sirayet etmesi bekleniyor. CHP'liler CHP'li olmayan bir adaya onay vermek istemiyor.

Tepkiye karşı ittifak

Kılıçdaroğlu, aday adaylıklarını açıklayan Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal ve Gürsel Tekin'e rağmen İstanbul ve Ankara'ya parti üyesi olmayan bir aday düşünüyor. İstanbul'da HDP Ankara'da da İYİ Parti ile ittifak yapacağı konuşulan CHP'nin tepki çekmeyecek adaylar üzerinde yoğunlaştığı konuşuluyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar