AstraZeneca'nın aşı çalışmaları durduruldu! ikinci gönüllüde de yan etki görüldü

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın çalışmaları, 37 yaşındaki bir kadının yürümekte zorlanmasına neden olan nadir bir nörolojik rahatsızlıktan muzdarip olmasının ardından ikinci kez durduruldu.

AstraZeneca'nın aşı çalışmaları durduruldu! ikinci gönüllüde de yan etki görüldü - Sayfa 1

CNN, ilaç devi AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının klinik denemesinde katılımcılardan birinin yaşadığı nörolojik duruma ışık tutan bir güvenlik raporu elde etti.

1 8
 
AstraZeneca'nın aşı çalışmaları durduruldu! ikinci gönüllüde de yan etki görüldü - Sayfa 2

Raporda, daha önce sağlıklı olan 37 yaşında gönüllü bir kadının aşının ikinci dozunu aldıktan sonra nasıl 'transvers miyelit' tanısı aldığını ve 5 Eylül'de hastaneye kaldırıldığını ayrıntılarıyla anlatıyor.

2 8
 
AstraZeneca'nın aşı çalışmaları durduruldu! ikinci gönüllüde de yan etki görüldü - Sayfa 3

Rapora göre, adı tespit edilmeyen kadının Haziran ayı başlarında ilk dozundan sonra herhangi bir reaksiyon göstermediğini belirtmesine rağmen, Ağustos'taki ikinci aşısından yaklaşık iki hafta sonra nörolojik semptomlar yaşamaya başladı.

3 8
 
AstraZeneca'nın aşı çalışmaları durduruldu! ikinci gönüllüde de yan etki görüldü - Sayfa 4

Belgede, 2 Eylül'deki bir yürüyüş sırasında gönüllünün "düşmeden sürekli olarak sarsılarak bir yolculuk yaptığı', ertesi gün ise yürüme güçlükleri, kollarında güçsüzlük, ellerinin motor kontrolünün bozulması, baş ağrısı çektiği belirtildi. 5 Eylül'de hastaneye kaldırılan kadına kısa süre sonra omurilik iltihabına bağlı 'transvers miyelit' teşhisi kondu.

4 8